Atatürk'ü Kürtçe Ağıt Yakan Liseli

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla yapılan anma programında yaktığı Kürtçe ağıtla dikkati çeken 12. sınıf öğrencisi Leyla Gök, "Okurken çok farklı bir duyguydu, o kadar insanın karşısında heyecanlandım. Bir de 10 Kasım'ın verdiği üzüntü vardı." dedi.

Haberler 12.11.2017 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafndan Kültür Müdürlüü Konferans Salonunda dün düzenlenen anma programnda Neredesin Atatürk oratoryosu sahnelenirken, 12. snf Adalet Bölümü örencisi Leyla Gökün, Atatürke uyarlanan, Kürtçe, Neredesin Mustafam adl ad izleyenleri çok etkiledi.

Vay dünya, hain dünya, Mustafam ölmü bu dünyada, hain dünya, vay dünya, Mustafam ölmü bu dünyada. sözlerinin yer ald ve büyük alk alan ad seslendiren Gök, AA muhabirine yapt açklamada, ilk defa çkt topluluk karsnda heyecanlandn söyledi.

Kürtçe seslendirdii at srasnda çok duygulandn belirten Gök, Edebiyat öretmenim Ahmet Sava Bey, 10 Kasm Atatürkü anma program kapsamnda benden Kürtçe at yakmam istedi. Hasta olmama ramen severek kabul ettim ve provalarda çok çaltm. Okurken çok farkl bir duyguydu, o kadar insann karsnda heyecanlandm. Bir de 10 Kasmn verdii üzüntü vard. dedi.

At için 1 hafta çaltn aktaran Gök, sahnede o kadar insann kendisini dinlemesi ve beenmesinin çok houna gittiini dile getirdi.

Ad, en güzel ekilde söylemeye çaltn aktaran Gök, Ortamn da verdii heyecanla aslnda tam olarak istediim gibi söyleyemedim. ifadelerini kulland.

- Örencisi ile gurur duydu

Okul Müdürü Hasan Keskin, örencisi Gök ile gurur duyduunu, kendisinin de en az örencisi kadar heyecanlandn kaydetti.

Gökü tebrik eden Keskin, konumasn öyle sürdürdü:

Öretmen ve örencilerimizin 10 Kasm anma programn baarl ekilde gerçekletirmesinden dolay okul müdürü olarak çok mutluyum. Bu ylki anma programnn farkl bir program olmas için edebiyat öretmenimiz programda Kürtçe at yaklmasn teklif ettiinde dorusu ben de heyecanlandm. Bu heyecanm örencim Leyla Gök ile paylatk, onun da kabul etmesi bizleri mutlu etti. Leylann da öz güvenli ve baarl ekilde programda at yakmas hepimizi mutlu etti.

Ana Sayfaya Git