Atık piller dönüşümde

Diyarbakır Belediyesi insan sağlığına zarar veren, yok olması yüzlerce yıl alan atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak için başlattığı ‘Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme’ kampanyası kapsamında 3 ton 507 kilogram atık pil topladı.

Haberler 08.06.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, atk pil toplamak için çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan görevlendirilen Tanabilir Pil Üreticileri ve thalatçlar Dernei (TAP) ile ortak yürütülen çalma çerçevesinde, 2017-2018 eitim ve öretim ylnn ekim aynda il genelinde balatt ve anaokulu, ilkokul, ortaokul ile liselerin katlmyla gerçekletirilen kampanya 30 Nisanda sona erdi. Büyükehir Belediyesi ekipleri, 108 okulun katld kampanya sonucunda toplanan 3 ton 507 kilogram atk pili tutanak karl teslim alarak geri dönüüme gönderilmek üzere çöp Aktarma stasyonuna gönderdi.

Okullara ödüller verildi

Büyükehir Belediyesi, atk pillerin toplanmasnn ardndan en çok pil toplayan üç okulu ve en çok pil toplayan üç örenciyi ödüllendirdi. Kampanyada 321 kilogram atk pil toplayan Ozan Neet Erta Anadolu Lisesi birinci, Arif Eminolu lkokulu 252 kilogramla ikinci, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi ise 119 kilogramla ile üçüncü oldu. En çok pil toplayan örenci kategorisinde ise Mermeri lkokulu birinci, Dakap mam Hatip Ortaokulu ikinci, Karaburçak lkokulu ise üçüncü oldu. Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl biriminde yaplan ödül töreninde okullar temsilen katlan öretmenlere ödülleri verildi.

Pillerin geri dönüümünü yaygnlatrmay amaçlayan Büyükehir Belediyesi, kampanyada en fazla pil toplayarak dereceye giren okul ve örencilere masa tenisi, spor seti, satranç seti ve satranç eitim panosu gibi çeitli ödüller verildi.

Ana Sayfaya Git