ATK Raporu!

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Balistik Şubesi, Recep Hantaş'ın öldürülmesi olayında, görüntülerde ateş ettikleri sabit olan polislerin svap örneklerinde "atış artığına" rastlanmadığına dair rapor hazırladı.

Haberler 01.07.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Recep Hantan öldürülmesi olayna karan polislerin el ve yüzlerinden alnan svap örneklerinde at artna rastlanp rastlanmad ve at mesafelerinin belirlenmesi için Recep Hantaa ait fularyla Hantan dier giysilerini gönderdii Adli Tp Kurumu Fizik htisas Dairesi Balistik ubesi, söz konusu polis svaplaryla elbiselerde at artna rastlanmadn yönünde rapor hazrlad.

ELBSELERNDE ATI ARTII BULUNMADI

ATK, raporunda Hantan fular, pantolon, ate srasnda kurunun isabet ettii eofmana ait kapüonu kanl olduu için incelemeye uygun bulunmad için incelenmediini belirtti. Raporunda, bir verinin at art olarak deerlendirilmesi için barutta bulunan antimon (Sb), baryum (Ba), kurun (Pb) metal elementlerinin birlikte bulunmas gerektiine iaret eden ATK, bu elementlerinin birlikte bulunmas ve anlaml bir deer ifade etmesi antimomun alt üst snrnn deerinin 35, baryumun 150, kurunun ise 800 olmas gerektii vurguland.

Tüm örnekler üzerinde yaplan incelemelerde, söz konusu elementlerin ya tek bana bulunduu, ya at art saylabilmesi için belirtilen deerlerin altnda bulunduu ya da tek bana bulunan bu elementlerin belirtilen deerlerin çok üstünde bulunduu deerlendirilmesine yer verilen ATK raporunda, söz konusu elementlerin tek bana bulunmalarnn baka maddelerden de bulaabileceine iaret etti.

ATI ARTIKLARI TEMZLEND M?

Raporunda, at yaplan ortamda bulunan kiilerin belli bölgelerinde at attnn bulaabilecei, elin d ksmnda at artklarnn tespiti o elin ate ettii ya da at srasnda silaha çok yakn bir mesafede bulunduuna dikkati çeken ATK, olay sonras at artnn tespiti için mümkün olan en ksa sürede svaplarn alnmas gerektii, bu sürenin kesin zaman dilimi olmamakla 6 saat içinde alnmas uygun olduu dile getirildi. ATKnin polis svaplarnda at artna rastlamamas, söz konusu polislerden svap örneklerinin belirlenen saat içinde alnmad ya da olay sonras ellerini temizlemi olabileceini akla getirdi.

ATIKLAR VAR AMA ANLAMLI DEERN ALTINDA

ATK raporunda, üpheli polis, E.K. ve K.B.nin iki el ve yüz svap örneklerinde at art saylabilecek antimom, baryum ve kurun elementine rastlandn, kurun elementinin 800 olarak belirlenen anlaml deerinin üstünde olduu, sa el iç, d sol el iç ve d svaplarnda baryum, antimon ve kurun elementlerine rastland, bu elementlerin at art saylabilmesi için genel olarak kabul edilen anlaml belirlenen deerin altnda olduu ifade etti.

K.B.DE BULUNAN DEERLER ATI ARTIININ ALTINDA

ATK, raporunda, Recep Hanta dosyasnn iki üphelisi polisinden biri olan K.B.den alnan svap örneklerin u ifadelerle deerlendirdi: Dolaysyla her iki el ve yüz svap numunelerinde yaplan analiz (ICP/MS) sonucu tespit edilmi olan elementlere ait bulunan sonuçlar birlikte deerlendirildiinde, bu deerlerin at art olarak kabul edilen snrlar içerisinde bulunmad...

9 POLSN HçBRNDE ATI ARTII BULUNAMADI!

Olay yerinde bulunan 9 polisin svap örneinin gönderildii ATK, 3 uzman tarafndan hazrlanan raporunda, 9 polisin hiçbirinde el ve yüz svaplarnda at art saylabilecek anlaml bir bulguya rastlamadna yer verdi.

Ana Sayfaya Git