Atla küdüse gidecek?

Kudüs'e gitmek için 10 ay önce Polonya'dan atlarıyla birlikte yola çıkan adam, Diyarbakır'a ulaştı.

Haberler 17.10.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüse gitmek için 10 ay önce Polonyadan atlaryla birlikte yola çkan Kristian Bergier (32), Diyarbakrn çnar ilçesine ulat.

Harita ve inaat mühendisi olan Bergier, Allaha yaklamak ve Kudüse giderek hac görevini yerine getirmek için Polonyadan yola çkarak önce Kudüse, devamnda ise Mekke ve Medineye gidecek.

2 çocuu ve eini Polonyada brakp kyafetleri, yaam malzemeleri ve 2 atyla birlikte yola çkan Bergier, yaklak 4 bin 500 kilometre yol kat ederek çnara ulat.

Polonyadan yola çkarak Slovakya, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden Edirneden Türkiyeye giri yapan Bergier, ardndan Gelibolu, çanakkale, Balkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmara, Adyaman, anlurfa ve Diyarbakrn çnar ilçesine ulat.

10 AYDIR YOLLARDA

6 ay önce çocuklar doduu için Bulgaristandan 2 haftalna Polonyaya gidip, yolculuuna ara verdiini belirten Bergier, daha sonra yoluna devam ettiini söyledi.

Bergier, Polonyadan Kudüse gidiyorum. Buradan Mardine, Silopiye oradan da Irak Kürdistanna gideceim. Katolik Hristiyanm, Kudüse hac olmak için gidiyorum. Eski zamandaki insanlar gibi hacca gitmek için atla yolculuk yapyorum. Yaklak 10 aydr yoldaym. At ile yolculuk yaptm için bazen sknt yayorum. nsanlar bana yardmc oluyor, güzel insanlar var. Buradaki insanlar çok iyi. Ben sadece insani olarak yardm istiyorum, atlarmn bakm ve yiyecek için. dedi.

çnar Hipodromunda 2 gece misafir olarak konaklayan Bergier, yolculuuna devam etmek üzere Mardine doru hareket etti.

Ana Sayfaya Git