Atmayın dönüştürün

Bağlar Halk Eğitim Merkezi tarafından Atmayın Dönüştürün Projesi hayata geçirildi. Projeye dahil olan herkes, merkezde atıkları sanata dönüştürmeye başladı.

Haberler 31.07.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan Halk Eitim Merkezi, önemli bir projeye imza att. Atmayn Dönütürün Projesi ile sokaklar atklardan arndrmak isteyen merkezde eitim alan vatandalar, atk malzemeleri sanat eserlerine dönütürüyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann balatm olduu Sfr Atk Projesi kapsamnda Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü Hayat Boyu Örenme ubesi yeni bir çalama balatt. Balar Halk Eitim Merkezi bünyesinde hayata geçirilen Atmayn Dönütürün Projesi kapsamnda sokaklar atklardan arndrld. 7den 70e herkesin eitim alabildii merkezde toplanan atklar, becerikli ellerde sanat eserine dönütürülüyor.

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü Hayat Boyu Örenme ubesi çerçeve Program Koordinasyon Bakan Sadk Aar, üyeleriyle birlikte Diyarbakrda yeni çalmalara imza atklarn söyledi. En büyük çalmalarnn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoannn balatm olduu, Sfr Atk Projesi kapsamnda yeni bir çalma yaptklarn kaydeden Aar, Atmayn Dönütürün Projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Aar, Bu projemizde plastik atklarmz ev aksesuarlarna ve çocuk aksesuarlarna, çocuk oyuncaklarna dönütürerek yeni bir atlm gerçekletirdik Halk Eitim Merkezi olarak. Bu çalmalarmz 7den 70e tüm halkmzla birlikte gerçekletirmeyi hedefliyoruz. Küçük çocuklarmz yaz tatilini bizlerle deerlendiriyorlar. çocuklarmz anneleriyle, babalaryla birlikte kurslarmza katlarak kendi oyuncaklarn kendileri yapyorlar. Onlar için büyük bir avantaj salyoruz. Ayn zamanda Avrupa Birlii Projemiz, AR-GE Projemiz de var. Halk eitimi adna okullarmzda ve dezavantajl bölgelerimizde çeitli kurslar açarak bunlar deerlendiriyoruz. Atklarmz örencilerimiz kendi evlerinde getiriyorlar. Atklar plastik ieleri getiriyorlar, sokaklardan topluyorlar. Sokaklarmz artk çöplerden geçilmez hale gelmeyecek. çöpleri bularak yerdeki plastik atklar, katlar bularak artk bunlar deerlendiriyoruz. Oyuncak ve ev aksesuarlar haline getiriyoruz. Ayn zamanda doay kurtarma hedefindeyiz biz. En büyük hedefimiz doaya ve hayvanlara zarar veren plastik atklar doaya zarar vermeden dönütürmek dedi.

Amacmz hem doay hem de canllar korumak

Halk Eitim Merkezinde kursiyerlere ders veren Münevver Sapan ise, geri dönüüm alannda çalma yürüttüünü dile getirdi. Plastiklerin hem doaya hem de çevreye zarar vermemesi adna uzun süredir bu çalmay yaptn aktaran Münevver Sapan, sözlerine öyle devam etti:

Kursiyerler genelde ev hanmlar oluyor. Evde oturup da yapacak ileri yok. Ev ileri bitirdikten sonra yanmza geliyorlar onlarla birlikte çalyoruz. çocuklar olabilir, bizde ya snr yok. Herkesin yapabilecei eyler var burada. Buradaki temel amacmz hem doay korumak hem de ülke ekonomisine katk bulunmak. Kadnlarn evde oturup ie yaramyorum, ben bir ey yapamyorum diyen kadnlar geldii zaman özgüvenleri artyor. Ben bir eyler yapabiliyorum artk diyebiliyor. El becerisini gelitiriyor, sanatsal yönlerini gelitiriyorlar.

Ana Sayfaya Git