Avrupaya Direk Uçuş!

SunExpress'in karşılıklı Diyarbakır-Almanya uçak seferleri başladı. Almanya'nın Frankfurt kentinden gelen uçaktaki yolcular karanfille karşılandı.

Haberler 20.06.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr- Almanya arasnda karlkl direkt uçak seferleri dün balad. Almanyann Frankfurt ehrinden Diyarbakra ilk seferini yapan uçaktaki yolcular, karanfillerle karland. Diyarbakrdan da Almanyaya ilk uçu gerçekletirildi.

Hava yolu irketi SunExpressin, Diyarbakrdan Almanyann Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine karlkl uçak seferleri balad. Diyarbakr Havalimanna Almanyadan gelen ilk uçak indi. Frankfurttan Diyarbakra direkt seferle gelen 138 yolcuyu, hava yolu irketi hosteslerini karlayan Vali Yardmcs Hasan Gökpnar ve SunExpress Kurumsal likiler Müdürü Serdar Alyamaç karanfil verdi. Yolcular, daha önce aktarmalarla kente geldiklerini belirterek, direkt seferler nedeniyle çok mutlu olduklarn söyledi.

Avrupaya direkt uçak seferi

Gökpnar, gazetecilere yapt açklamada, uçak seferlerinin ekonomiye çok ciddi katk salayacan ümit ettiini, haftada karlkl olarak 3 sefer olacan, doluluk oranna bal farkl ülkelere de seferler düzenlenebileceini söyledi.

Frankfurttan Diyarbakra 138 kiinin geldiini, 68 yolcunun da gideceini belirten Gökpnar, ilk uçu için bu saynn iyi olduunu da kaydetti.

SunExpress Kurumsal likiler Müdürü Alyamaç da yaklak 4 yldr Diyarbakrdan Avrupaya uçular gerçekletirmek istediklerini, ama terminalin fiziki artlarndan dolay bunu daha önce yapamadklarn söyledi.

Diyarbakrdan uluslararas uçularn artarak devam edeceine inandklarn dile getiren Alyamaç, Bugüne ksmet oldu. Bugün ilk uçuumuzu gerçekletirdik. 21 Haziranda Düsseldorf, 22 Haziranda ise Hannover ile devam edecek. 2006dan bu yana Antalya ve zmirden Diyarbakra kesintisiz bir ekilde uçuyoruz. Bu süre içerisinde 2018 dönemi itibariyle Diyarbakr pazarna yaklak 313 bin koltuk arz edeceiz. Bu, SunExpressin Diyarbakr pazarna olan inancn gösteriyor. diye konutu.

adamlarnn Frankfurta gideceini bildiren Alyamaç, direkt uçularn hem ekonomik hem de zaman anlamnda avantaj saladn sözlerine ekledi.

- Yolcular çok mutlu

Frankfurta giden yolculardan abo Hobl da aslen Mardinin Midyat ilçesinden olduunu, Almanyada yaadn belirterek, ailesini ziyaret için Midyata geldiini söyledi.

Türkiyeye sürekli gelip gittiklerini dile getiren Hobl, Diyarbakrdan direkt uçu olduunu örendik. çok memnun olduk. nallah güzel bir yolculuk olacak. Aktarmasz evimize rahat bir ekilde gideceiz. Yetkililere teekkür edeceiz. diye konutu.

Frankfurttan gelen Ahmet Bayram ise Diyarbakra aktarmasz geldikleri için çok mutlu olduklarn anlatarak, Allah devletten raz olsun, çok iyi oldu. Her yl birkaç defa gidip geliyorum. Artk çok rahat olacak. dedi.

Dier yolcular da daha önce aktarmal geldiklerini, bu nedenle yolculuun yorucu geçtiini bildirerek, 4 saatte Diyarbakra ulamann mutluluunu yaadklarn belirttiler.

Ana Sayfaya Git