Avuclarını yalıyorlar

2. Abdülhamid Han'ın hayatının anlatıldığı "Usta" isimli tiyatro oyunu Diyarbakır'da sahnelendi.

Haberler 15.03.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Bizim ortak kaderimiz var, ortak tarihimiz var. Bizi birbirimize düürmek isteyenler avucunu yalyor. dedi.

Ziraat Bankasnn destekleriyle hazrlanan ve Yenilmezin yazp yönettii, Cihan Devletinin 34ncü padiah Sultan 2. Abdülhamid Han konu alan oyun, Büyükehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde seyircilerle bulutu.

Yaklak 2 saat süren tek perdelik oyuna izleyiciler youn ilgi gösterdi.

Kardelik mesajlar veren Yenilmez, unlar kaydetti:

Özellikle yaadmz bugünler düünüldüünde bundan 100 yl önce yaananlarn tekrar yaanyor olmas, Anadolu corafyasnda Anadolu çocuklar üzerinde oyun kuranlar yine bamza üütü. Bizim bizden baka dostumuz yok. Benim bir kzm iki olum var, torunum yolda. Benim bunlar Kürt kardeimden baka emanet edeceim baka kardeim yok. Onlar ne kadar Kürt ise ben o kadar Kürdüm. Bizim ortak kaderimiz var, ortak tarihimiz var. Bizi birbirimize düürmek isteyenler avucunu yalyor.

- Üzerimizde oyun kurmak istiyorlar dersini alp gidecektir

Sahabeler diyar Diyarbakrda olmaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Yenilmez, herkesin birbirine daha sk sarlmas gerektiini aktard.

Meslektalarn Diyarbakra çaran Yenilmez, sözlerini öyle sürdürdü:

Buradan bütün meslektalarma sesleniyorum, oturmasnlar, gelsinler buraya. çünkü muhteem bir seyirci var. Biz birbirimizin acsnda ve sevincinde, beraber olarak ve omuz omuza vererek güzel günleri göreceiz inallah. Bizim üzerimizde oyun kurmak istiyorlar dersini alp gidecektir. Biz nerede kusur yaptk nerede hata yaptk, birbirimize nerede hakkmz geçti helalleeceiz ve daha güzel tarihler yazacaz.

Zeytin Dal Harekatna ilikin Ümmetin Namus Harekat diyen Yenilmez, Hataya doru yaklatklarn, gittiklerinde Mehmetçii ziyaret edeceklerini aktard.

Yenilmez, Suriyede neden bir tane tabut Newyorka, Washingtona, Berline, Romaya veya Parise gitmiyor. Neden tabutlar hep Anadolu çocuklarnn evine gidiyor. Biz namusumuza Kürdüyle, Lazyla, çerkeziyle sahip çkarz. Allah oradaki Allahn aslanlarna yardm etsin. Dualarmz onlarla. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git