Avukat cinayetine gizlilik kararı!

Diyarbakır’da bir avukat silahlı kavgayı ayırırken öldürüldü. Diyarbakır Barosu olayı kınarken, "Bir kez daha şiddet kültürünün kurbanı olduk" dedi. Cinayetle ilgili soruşturmaya "gizlilik" kararı verildi.

Haberler 24.06.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde çkan silahl kavgay ayrmaya çalt belirtilen avukat Armanç Arka, banda ald kurunla yaamn yitirdi. Olaya gizlilik karar verilirken, Diyarbakr barosu knad.

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde meydana gelen olay, gece saat 02.30 sralarnda Mahabad Bulvar (75 Metrelik Yol) üzerinde bulunan bir kafede iki grup arasnda bilinmeyen bir nedenle sözlü tartma balad. Tartma daha sonra silahl kavgaya dönütü. ki grubu ayrmaya çalt belirtilen Diyarbakr Barosu avukatlarndan Armanç Arka (28), bandan ald kurunla yaraland.

ARKA KURTARILAMADI

Yaral Arka, olay yerine çarlan ambulansla Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld. Arka, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad.

Olayn ardndan çok sayda polis, silahl kavgann yaand kafeye sevk edilirken, yaplan inceleme sonucu silah kulland belirtilen A.D. (30) adl kii gözaltna alnd.

BARODAN AçIKLAMA GELD

Hukukçular yasa boan olayla ilgili Diyarbakr Barosu açklama yapt. Açklamada; öyle denildi; Bir kez daha iddet kültürünün kurban olduk. Bir kez daha bireysel silahlanmann kurban olduk. Son derece iddete yatkn bir toplumun silaha eriimi de kolay olunca ite böyle zalimlikler ortaya çkyor. Bazen sokaktan geçen biri, bazen de Armanç gibi kavgay ayrmaya çalan bir dost, arkada bu cinnettin kurban haline geliyor. Eskiden çok daha derin sorunlarn bile konuarak çözme potansiyeli ve kültürüne sahip olan Kürt toplumu; bu kültürünü terk ederek artk küçük tartmalar bile silahla ve iddetle çözmeye meyil etti. Urfada olduu gibi karde kardei zalimce, hem de tüm aile bireyleriyle birlikte ortadan kaldracak kadar gözü dönüyor. Hem de dünya mal bir tarla için.

Daha meslein ve hayatn banda, iyi bir insan ve baarl bir avukat olan Armançn bu ekilde aramzdan kopartlmasna söyleyecek söz bulamyoruz, acmz çok büyük.

Fail tutukland. Ama soruturma dosyas her zaman olduu gibi garip ve anlalmaz bir ekilde avukatlardan gizlendi. Bu ölüm, eer bir dost kurunu ile kazara gerçeklemise, dosya neden avukatlardan gizlenir, anlam deiliz. Öldürülen bir avukat, dosya avukatlardan gizlenirken basna alelacele baz bilgiler servis edilmekten geri durulmad. u ana kadar ulatmz bilgiler, görgü tan ifadelerinde de baz çelikiler mevcut. Soruturmadaki baz kör noktalarn olduunu, bu noktalarn tüm yönleriyle aça çkmas için mücadele edeceiz.

DOSYAYA GZLLK VERLMES

Dosyada kstlama/gizlilik karar verilmesi üzerine, dosyada gizlilik kapsam dnda kalan üpheli ve görgü tanklarnn ifadeleri tarafmza verilmesini talep ettik ve kstllk kapsam dnda kalan baz belgeler bize verildi. lk incelemede beyanlar arasnda dikkat çekici baz çelikiler gözlenmitir. Olay yerini gören iyeri veya mobese kamera görüntülerinin olup olmadn, varsa toplanp toplanmadn bilmiyoruz. çünkü soruturma dosyas bizden gizlendi.

OLAYIN TAKPçS OLACAIZ

Diyarbakr Barosu bu olayn taraf ve takipçisidir. Baromuzca bu olaya ilikin bir komisyon kurulacak ve olayn bütün yönleriyle aça çkmas için elimizden geleni yapacamz kamuoyuna duyurmak isteriz.

Diyarbakr Barosu olarak bu kahredici olaydan hareketle, bireysel silahlanmann önlenmesi konusunda bir kampanya balatmay da planladmz bu vesile ile kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Olayla ilgili olarak yeni bilgiler elimize ulatnda paylamaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git