'Ayşe Öğretmen' tahliye edildi

DİYARBAKIR'da, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulan öğretmen Ayşe Çelik'in cezasının denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesi için yapılan başvuru hakkında karar verildi. İnfaz Hakimliği, Ayşe Çelik'in cezasının denetimli serbestlik kapsamında infaz edilmesine ve tahliyesine karar verdi.

Haberler 05.05.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Telefonla katld bir televizyon programndaki konumasnda terör örgütü propagandas yapt iddiasyla 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlan öretmen Aye çelik, 6 aylk infaz erteleme süresi dolduu için 20 Nisan günü 6 aylk kz ile birlikte Diyarbakr E tipi Cezaevine konuldu.

ÖRETMEN SERBEST

Aye çelikin istei üzerine, daha sonra 6 aylk kz cezaevinden çkarlarak ailesine teslim edildi. kinci infaz erteleme talebi reddedilen çelikin avukat Mahsuni Karaman, Diyarbakr nfaz Hakimliine bavurarak müvekkilinin cezasnn denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesini talep etti. Talebi deerlendiren Diyarbakr nfaz Hakimlii, öretmen Aye çelikin cezasn denetimli serbestlik tedbiri ile infaz etmesine karar verdi. Karar üzerine Aye çelik, bugün akam saatlerinde hükümlü bulunduu Diyarbakr E tipi Cezaevinden tahliye edildi.

Ana Sayfaya Git