Ayakkabı tamiriyle geçen 35 yıl

Bir dönemin gözde mesleklerinden ayakkabı tamirciliğinde 35 yılı geride bırakan Muşlu, 68 yaşındaki Zeki Tokdemir, günümüzde işsizlikten yakındı.

Haberler 20.02.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkezde ayakkab tamircilii yapan Zeki Tokdemir, halkn deforme olan ayakkablar tamir ettirmek yerine yenisini almay tercih ettiklerini belirtti. Teknolojinin gelimesi ve fabrika ürünü ucuz ayakkablarn piyasada daha geni yer bulmasyla ilerinin bçak gibi kesildiini belirten Tokdemir, öyle dedi:

35 YILLIK MESLEK

Bir zamanlar tadilat ilerini yetitiremezdim. imdilerde haftada birkaç çift ancak geliyor. çünkü, piyasa ucuz ve kalitesiz çin mal ayakkablarla dolu. Vatanda, ayakkabsnn taban çktnda tamir ettirme yerine 15-20 liraya yenisini alyor. u an Muta ayakkab tamircilii yapan çok az esnaf var. çrak bulmakta zorluk çekiyoruz. Gençlerin bu meslee ilgi duymamasna da hak veriyorum. çocuklarm da farkl meslek gruplarna yönlendirdim. çünkü bu meslekle ev geçindirilmesi imkansz hale geldi. Ayakkab tamircilii bizimle birlikte birkaç yl içinde maziye karr.

Kendisinin son nefesine kadar bu ii yapacan vurgulayan Tokdemir, Bu meslee 35 ylm verdim. 10 çocuk büyüttüm, okuttum. 6 tanesini bu meslekten kazandm parayla evlendirdim. Bu ie ak olduum için i yerimi ölene kadar kapatmayacam dedi.

Ana Sayfaya Git