Aydın'a tahliye!

Terör soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanan ve hakkında dava açılan Diyarbakır'ın eski DBP'li Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Aydın hakkında tahliye kararı verildi.

Haberler 11.05.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan görevinden alnan, Diyarbakr merkez Kayapnar lçe eski Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn, terör örgütü üyelii ve propagandasn yapmak suçlamasyla yargland davann dünkü durumasnda tahliye edildi.

Terör soruturmas kapsamnda silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan tutuklanan ve hakknda dava açlan Diyarbakrn eski DBPli Kayapnar lçe Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn tahliye edildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinde yaplan durumaya Aydn, tutuklu bulunduu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Biliim Sistemiyle (SEGBS) hazr edildi.

Cumhuriyet savcs, mütalaasnda, Aydn hakknda iddialarda bulunan gizli tank Poyrazn dinlenilmesi için gerekli ilemlerin yaplmas, sann üzerine isnat edilen suçun vasf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunu gerekçe göstererek tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Savunmasn tekrar etti

Önceki celsede yapt savunmasn tekrar ettiini belirten Aydn, tahliye talebinde bulundu.

Tahliye talebini deerlendiren mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanm olmas, sann tutuklulukta kald süre, kaçma, gizlenme ve delilleri karartma üphesinin bulunmamas gerekçesiyle Aydnn yurt dna çk yasa ile adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, duruma öncesinde gizli tank Poyrazn mahkemede dinlenilmesi için Tank Koruma ube Müdürlüüne yaz yazlmasn kararlatrd.

- çuvallarla para örgüte

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra tahliye edilen eski Yeniehir Belediye Bakan Selim Kurbanolu hakknda hazrlanan iddianamede de gizli tank Poyrazn iddialarna yer verilmiti.

ddianamede, gizli tank Poyrazn, merkez Yeniehir Belediyesinde çalanlar arasnda PKKya mali açdan destek salayan kiiler hakknda verdii bilgiler de yer alm, Kurbanolunu gizli tank Poyrazn tehis ettii aktarlmt.

ddianamede, Poyraz, ifadesinde eski belediye bakannn ehitlik Eit Özgür Yurtta Derneinde PKKy destekleyici mahiyette propaganda yaptn kaydettii belirtilmiti.

Gizli tann iddianamede, Kurbanolu, Mehmet Ali Aydn ile ayda bir liderlik yaparak belediyede çalan içileri Lice ilçesinde PKKnn bulunduu Sisi kampna götürdüünü, örgüt mensuplaryla bulutuklarn ve buluma esnasnda terör örgütü PKK adna toplanan çuvallar ile paray örgüt mensuplarn verdiklerini biliyorum. ifadeleri yer almt.

- stenilen ceza

ddianamede, eski Kayapnar Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn hakknda silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 8,5 yldan 20 yla kadar hapis cezas ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna da hükmedilmesi isteniyor. Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan Aydn, çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlmt.

Ana Sayfaya Git