Ayı'nın elinden nasıl kurtuldu?

Tunceli'de ayı saldırısı sonucu yaralanan askeri helikopterle kaldırıldığı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan Mustafa Keser (59) yaşadığı korku dolu anları anlattı. Keser, “Yere yatırıp kaşımdan ve başımdan tırmalamaya başladı. Yalnız bana pençe vurmadı. Sonra ayağa kalktı, ben de kendimi toparlayıp ayağa kalktım. Bir daha üzerime gelince ben elimi ağzına ittim. Elimi itince elimi bayağı parçaladı” dedi.

Haberler 08.10.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin Ovack ilçesine bal Koyungöl köyünde yaayan 3 çocuk babas Mustafa Keser, 4 gün önce Karagöl Yaylas bölgesinde küçükba hayvanlarn otlatrken ay saldrsna urad. Saldrdan sa kurtulan Keser, el, kol, ba, ve göüs bölgelerinden yaraland. Yaral olarak 5 kilometre yürüyen Keser, kendisini telefonla arayan einden yardm istedi. Einin ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen ambulansla Ovack Devlet Hastanesine kaldrlan Keser, buradan da askeri helikopterle Elaz Fethi Sekin ehir Hastanesine sevk edildi. Tedaviye alnan, yaralarna çok sayda dikii atlan Keser, o anlar anlatt:

AYI SALDIRISINDAN KURTULDU

Sabah hayvanlar yaylaya götürdüümde köyden 5 kilometre uzaa dan eteine götürüyoruz. O arada bir ormanlk alan var, orta halli bir yer. Hayvanlar oraya yaylnca ben bir ara toparlamaya çaltm. Meer o esnada aynn yatt yerin 2 metre yaknndan geçmiim. Bir baktm ki aacn altndan sçrayarak üzerime geldi. Ne kaçabildim ne de geri dönebildim, direk üzerime saldrd. Saldrnca çubuumu onun azna koydum. çubuu pençesi ile itti, direkt üstüme geldi. Yere yatrp kamdan ve bamdan trmalamaya balad. Yalnz bana pençe vurmad. Sonra ayaa kalkt, ben de kendimi toparlayp ayaa kalktm. O bard, ben de bardm. Bir daha üzerime gelince ben elimi azna ittim. Elimi itince elimi baya parçalad. Sonradan ne olduysa cenab Allah demek ki böyle geri çevirir gibi geri dönüp kendini toparlayp yerine gidince ben de o esnada kendim ormandan darya attm. nallah peimden gelmez dedim. Aaya inerken o esnada benim hanm arad. Araynca dedim ki hemen milleti topla peime gelsinler, burada beni ay parçalad. Oradan köye geliime 5-6 kilometrelik bir yol var. 5 kilometre boyunca dadan aaya yürüyerek gelmiim. Beni srtlayarak ambulansa yetitirip Ovacka getirdiler. Allah devlete zeval vermesin Ovackta da helikopter beni apar topar Elaza yetitirdi. Burada da doktorlarmzdan cenab Allah raz olsun, iyi ki varlar. Beni selamete getirdiler, sa olsunlar. Cenab Allah daha var etsin doktorlarmz da ordumuzu da Allah keder vermesin. Güzel ilgileniyorlar u anda da. Yava yava da toparlanyorum.

Ana Sayfaya Git