Aylan bebekli mesaj

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde konteyner kentte kalan 17 yaşındaki Nur Hıdır, sahile vuran küçük bedeniyle Suriyeli göçmen sorununun simgesi haline gelen Aylan Kurdi'nin resmini çizdi

Haberler 09.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Harran ilçesinde konteyner kentte kalan 17 yandaki Suriyeli kz, Arap dünyasnn dikkatini ülkesinde yaananlara çekmek için Aylan bebein resmini yapt.

Harran Konteyner Kentinde kalan genç ressam Nur Hdr, sahile vuran küçük bedeniyle Suriyedeki göçmen sorununun simgesi haline gelen Aylan Kurdinin resmini çizerek, Arap dünyasna mesaj vermek istedi.

Genç kz, resminde, binlerce insann ölümüne neden olan Suriyedeki iç sava srasnda snmac durumuna düen milyonlarn cansz sesi olarak hafzalarda yer edinen Aylan bebein baucundaki mezar tana, Arapça Arapn vicdan yazd.

Aylan Kurdinin resmini çizdi

Hdr, ülkesindeki sava nedeniyle yaklak 4 yl önce ailesiyle Harrandaki kampa sndn söyledi.

Kampta salanan imkanlarla eitimini sürdürdüünü anlatan Hdr, u an 12. snf örencisi olduunu belirtti.

Resim çizmeyi ressam annesinden örendiini bildiren Hdr, Suriyeli bebek Aylan Kurdinin ölümünden sonra aklma bu resmi çizmek geldi. Bu resimde anlatmak istediklerim öyle, aslnda ölen Suriyeli Aylan bebek deildir, ölen Aylan bebein ölmesine sebep olan Araplarn vicdandr. Bu sebepten mezar tana Aylan bebein ismini deil Arapn vicdan yazdm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git