Ayrancı geçidi uçurtuyor!

Mardin ve Batman arasındaki Ayrancı Geçidi yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı

Haberler 26.07.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ve Batmann Gercü ilçeleri arasnda bulunan Ayranc Geçidi, yamaç paraütü tutkunlarn arlad.

ki ilçenin birletii noktada bulunan ve Krkat göleti ile gün batmnda güzel manzara oluturan Ayranc Geçidi yamaç paraütü tutkunlarnn yeni adresi oldu.

Türkiyenin birçok bölgesinde profesyonel uçu gerçekletiren yamaç paraütü pilotu ve eitmen Süleyman Acar öncülüünde bir araya gelen bir grup paraütçü, Ayranc Geçidinden uçu gerçekletirdi.

TÜRKYEDEK TÜM YAMAç PARAÜTÜ PLOTU ARKADALARIMIZI DAVET EDYORUZ

Acar, gazetecilere yapt açklamada, bu spor bran ile yllardr ilgilendiini belirterek, Türkiyede profesyonel uçu yaptn söyledi.

Midyatl olduu için Midyat ilçesinde uçu için uygun yer arayna girdiini ifade eden Acar, Ayranc Geçidindeki tepeyi bulduk. Uçu için bu bölge ideal. Burann irtifas 1050-1100 metre civarnda ve uçua çok uygun. Buraya Türkiyedeki tüm yamaç paraütü pilotu arkadalarmz davet ediyoruz. Burada çok güzel etkinlikler ve yarmalar çkaracamza eminim. dedi.

Yamaç paraütçülerinden dris Da, Mardinin birçok bölgesinde yamaç paraütü yaptklarn dile getirerek, daha önce de stanbul, Mula Ölüdeniz, Kapadokya gibi yerlerde uçu gerçekletirdiklerini aktard.

Da, imdi de Mardin ve çevresini kefettiklerini anlatarak, Burada yamaç paraütü yapyoruz. çok zevkli bir spor dal. Herkesi de buraya davet ediyoruz. Hava çok güzel ve deiik manzaralarla karlayoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git