Ayşe öğretmen cezaevine girdi

DİYARBAKIR'da, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik hakkında, kızının küçük olması nedeniyle verilen 6 aylık infaz erteleme süresi, dün tamamlanarak, cezaevine bebeğiyle birlikte girdi. Yaptığı 10 günlük infaz erteleme talebi reddedilen Çelik'e, Diyarbakır Adliyesi'ne gelişinde HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir ile CHP Milletvekili Zeynep Altıok da eşlik etti.

Haberler 21.04.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Telefonla katld bir televizyon programndaki konumasnda terör örgütü propagandas yapt iddiasyla hakknda soruturma balatlan öretmen Aye çelik, açlan dava sonunda da 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld. çelik hakknda, kznn küçük olmas nedeniyle daha önce verilen 6 aylk infaz erteleme süresi ise bugün tamamland. çelik, avukat Mahsuni Karaman ile birlikte Diyarbakr Adliyesine geldi. HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir ile CHP Milletvekili Zeynek Altok da Aye çelike Diyarbakr Adliyesinde elik etmeleri dikkat çekti.

10 GÜNLÜK ERTELEME BTT

Dosyann Anayasa Mahkemesi gündemine alndn ve yakn zamanda karar beklendiini belirten çelikin avukat Mahsuni Karaman, 10 günlük infaz erteleme karar verilmesini istedi. Erteleme talebinin reddedilmesi üzerine Aye çelik, dün 8 aylk kz Deran ile birlikte cezaevine teslim olmak üzere adliye binasndan ayrld. Aye çelik adliyeden ayrlrken bir elinden CHP Milletvekili Zeynep Altok, dier elinden ise HDP Milletvekili Feleknas Ucann tuttuu görüldü. Adliye önünde bekleyen araçla evine giden çelik, eyalarn ve kzn alp tekrar adliyeye döndü.

AYE ÖRETMEN CEZAEVNE GRD

Adliyede evrak ilemleri tamamlanan çelik, burada bekleyen polis ekibine teslim edilerek, cezaevine gönderildi. Öretmen Aye çelik, saat 17.45te polis arac ile Diyarbakr E Tipi Kapal Cezaevine getirildi. çelik, burada hakkndaki hapis cezasnn infaz için cezaevi görevlilerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git