Aysel öğretmen, 150 bin liralık emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı

Kahramanmaraş'ta, emekli öğretmen Aysel Karaokur (63), kendisini 'başkomiser İlhan' olarak tanıtan telefon dolandırıcısının 'Adınıza çıkarılan kartla teröristlere yardım ediliyor. Bunları yakalamak için operasyon yapıyoruz' yalanına inanıp, 150 bin lira emekli ikramiyesini kaptırdı. Polis ekiplerince yakalanan 3 kişiden 2'si, mahkemece 'dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

Haberler 04.11.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte yalnz yaayan, emekli öretmen Aysel Karaokuru ev telefonundan arayan dolandrc, Adnza çkarlan kartla teröristlere yardm ediliyor. Bunlar yakalamak için operasyon yapyoruz. MTle balantmz var yalann söyledi. Kendisini bakomiser lhan olarak tantan dolandrcya inanan Karaokur, istenilen 150 bin liray bankadan çekip, dolandrclarn söyledii yere brakt. Bir süre sonra dolandrldn anlayan Karaokur, polise giderek, ikayette bulundu.

ÖZEL EKP, 2 HAFTA Z SÜRDÜ

Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliince dolandrclarn yakalanmas için özel ekip kuruldu. Aysel Karaokurun paray brakt Kahramanmara-Gaziantep yolundaki mobese ve güvenlik kameralarnn kaytlar incelemeye alnd. Görüntülerden elinde poetle yürüyen dolandrclardan biri görüldü. 2 hafta boyunca yüzlerce kamera kayd üzerinden çalma yapan ekipler, dolandrclarn Ahmet T. (26) ile Kadm K. (31) olduunu, M.A.nn otomobiliyle anlurfann Akçakale ilçesine gittiklerini belirledi. Jandarmann da desteiyle 3 kii, Akçakalenin krsalnda yakalanarak, gözaltna alnd. anlurfada bir adreste yaplan aramda ise 120 bin lira ele geçirildi.

DOLANDIRICILIKTAN EMNYETTE KAYITLARI VARMI

Telefon dolandrclndan emniyette kaytlar olduu belirlenen Ahmet T. ve Kadm K.nin, sorgularnda, suçlamay kabul etmedii örenildi. Polisin olay yerindeki görüntüleri göstermesi üzerine Ahmet T.nin Oraya gittik ama paray almadk dedii belirtildi. Sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen Ahmet T. ile Kasm K., çkarld mahkemece tutuklanrken, M.A. ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

BEN NANDIRDILAR

Dolandrclar yakalayan polislere teekkür eden Aysel Karaokur, yaklak 41 yllk meslek hayatnn ardndan emekli olduunu ve hak ettii ikramiyeyi dolandrclara kaptrdn söyledi. Karaokur, yaadklarn öyle anlatt:

Benim bütün sicilimi okudu. Kimlik bilgilerimden telefonumun markasna kadar her eyimi okudu. Arkasndan 2 terörist yakaladk, teröristler tarafndan bu kimlik bilgilerinizle adnza kart çkarlm. Bununla da teröristlere yardm ediliyor dediler. Bu arada yeenim arad, Açamayn, görümeyin. Kimseyle görümeyeceksiniz, gelene kapy açmayacaksnz dedi. Ben de Gelene kapm açarm. Kardelerim benden haber almazlara mahvolur dedim. Epey bir direndik bu konuda. Siz bize güvenmiyorsunuz ama biz istihbaratiz, operasyon yapyoruz. Siz bu operasyonun bir parças olacaksnz, kimseye bilgi vermeyeceksiniz dediler. Niye bu ekilde? diye sorunca MTle balantmz var. Bunlar çok büyük bir ebeke kurmu. Biz bunlar mutlaka ortaya çkaracaz. Onun için çok titiz davranmamz gerek. Hiç kimseye bilgi vermek yok dedi. Beni emniyet olduklarna inandrdlar daha sonra tüm param bankadan çekmemi istediler. Ben de hepsini çekip, dedikleri yere aracmla gidip, para dolu poeti camdan frlatp, döndüm. Bu konuda eitimliyim ya da eitimsizim diye hiçbir ey yok. 41 yllk eitimciyim ve bunun 14-15 yl okul müdürlüüyle geçti. Demek ki insanlar, bir yerde sktrlp, çember içine alnabiliyor.

Ana Sayfaya Git