Azmetti kazandi

Diyarbakır’da kalbi delik olmasına rağmen evde oturmak yerine çalışmayı tercih eden Güler Deniz, yaklaşık 5 yıldır hem pazarcılık yaparak hem de halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak çalışarak hayalindeki arabayı aldı.

Haberler 13.11.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 32 yandaki Güler Deniz, ailesine yardmc olmak amacyla 5 yl önce çalmaya balad. Balar Belediyesince ekonomik durumu kötü olan ve çalmak isteyen kadnlarn istihdam edilmesi amacyla kurduu pazarda pazarcla balayan Deniz, bunun yan sra Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde halk oyunlar bölümünü bitirdi ve usta öretici olarak da çalmaya balad. 2 sene önce kalbinin delik olduunu örenen Deniz, ikinci snfta brakt liseyi de açköretim snavlarna girerek bitirdi. Üniversiteye girmek için hazrlk yapan Deniz, hem ailesine katkda bulunuyor hem de hayalindeki arabay ald.

ki ii beraber götürüyorum

Hem pazarclk hem de usta öreticilii bir arada götürdüünü ifade eden Güler Deniz, Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde halk oyunlar bölümünü bitirdim. Halk eitim merkezi bünyesinde de yln 6 ay ders veriyorum. Hem ders hem pazar, ikisini beraber götürüyorum. Onun dnda aile geçimini pazardan salyorum. Babam iki yl önce vefat etti. 70 yanda bir annem var. O da hasta. 10 kardeiz, 4ü evde. Pazarclk çok zor bir i. Saat 6dan akam 8e kadar hiç durmak, oturmak yok. Bu herkesin yapabilecei bir i deil ama yapmak zorundaym. Bakmam gereken bir ailem var. Onun yan sra abimin çocuklar okuyor. Onlara destek de çkyorum. Elimden geleni yapyorum. Pazar olmazsa baka i yapabilir miyim veya geçinebilir miyim diye düünüyorum. Ben kiracym. Hiçbir ey yemesem içmesem ayda bin 200 TL masrafm var. Baka ie gitsem bana en fazla bin 500 TL verilecek. Onun için pazarda çalmak zorundaym. Haftann 6 günü çalyoruz dedi.

Üniversiteyi düünüyorum

2013ten beri pazarclk yaptn dile getiren Deniz, Ondan önce evdeydim. Okulu lise 2de brakmtm, dardan bitirdim. Üniversite snavna da girdim. Bu saatten sonra bir dershaneye gidip üniversiteye hazrlanmay düünüyorum. 32 yandan sonra neden olmasn. stersem yapabileceimi biliyorum. uan özel güvenlik kursuna gidiyorum. Ondan baka birçok kursa gittim diye konutu.

Normal maala araba alamazdm

Be yl öncesini düündüünde evde sadece dantel yapan normal bir ev kadn gibi olduunu aktaran Deniz, unlar kaydetti:

Ama uan bambaka bir hayat, farkl bir yol. Bir araba aldm. Normal bir maam olsa ben hayatta araba alamazdm ama pazarn geliri ve halk eitim merkezinden gelen gelirle beraber uan bir araba sahibiyim. Benim hayalimdi zaten bir araba olmas. En azndan o hayalimi gerçekletirdim. Normal bir i olsayd ben sadece evimin kirasn ödeyebilirdim. Pazar ile beraber dier ileri de yapnca oluyor. Kalbim delik, ritim bozukluu var, gösümde kitle var, omzumda platin var. Büyük ameliyatlar geçirdim. yi bir yaam herkes ister. En azndan rahat bir i imkan olsa ben de isterim masa ba bir i yapaym. Bazen bana ar geliyor. Artk yapamyorum diyorum ama aileyi de düününce yapmak zorundaym diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git