BİK'ten seminer

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gazetecilere internet haberciliğinin geliştirilmesi eğitimi verildi.

Haberler 06.12.2019 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BK tarafndan Karacada Kalknma Ajansnn desteiyle hazrlanan internet haberciliinin gelitirilmesi eitimi, Diyarbakrda gazetecilerin katlmyla balad. Bir otelde düzenlenen eitim programna BK Genel Müdürü Rdvan Duran, ube müdürleri, Diyarbakrda resmi ilan alma hakkna sahip gazetelerin temsilcileri ve basn mensuplar katld.

NTERNET HABERCL

Eitimde internet gazetecilii tarihçesi ve geleneksel gazetecilikle karlatrlmas, internet gazeteciliinde yeni olanaklar köprü, çengel, video, hareketli grafikler, görsel malzeme, internet gazeteciliinde haber toplama ve yazma farkll, internet gazeteciliinde hedef kitle dijital yerliler ve dijital göçmenler, aratrmac gazetecilikte yeni olanaklar internet gazeteciliinde röportaj, dijital basn fotorafçl, internet gazeteciliinde sayfa tasarm, siteye haber ve görsel malzeme ekleme, paylama, arivleme, ilikili haberlere link verme, internet gazeteciliinde etik sorunlar internet gazetecilii ve hukuki sorunlar internet gazeteciliinin gelecei, olmak üzere toplamda 12 konu ele alnd.

Diyarbakrdaki eitim sonunda 6 Aralk Cuma günü saat 11.00da BK Genel Mudürü Rdvan Durann katlmyla bir sertifika töreni düzenlenecek. Törende katlmclara internet habercilii eitim sertifikas verilecek.

Ana Sayfaya Git