Bağlar'da riskli bina alarmı!

Elazığ depreminde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde etkilenen yapılara karşı alarm verilirken, riskli binalar tahliye edildi. Bağlar'da 30 bina tespit edildi.

Haberler 30.01.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda meydana gelen 6.8 idetindeki depremden etkilenen Balarda 30a yakn yapda hasar olutuu tespit edildi. Balar Belediyesi,yaplardan birini boaltrken dier yaplarla ilgili olarak da rapor hazrlayarak ilgili kurumlara iletiyor.

Balar Belediyesi Yap Kontrol Müdürlüü teknik personeli Frat Klç,Bakan Hüseyin Beyolunun bu konuda hassas ve titiz bir tutum sergilediine dikkat çekerek,Vatandalarmzdan binalardaki çatlaklar annda bize bildirmelerini istiyoruz. Kentsel dönüümle ilgili raporumuz da hazr,çevre Ve ehircilik Bakanlnn onayn bekliyoruz. dedi.

Eski Yaplarla lgili hbarlar Artt

Merkez üssü Elazn Sivrice ilçesi olan 6.8 iddetindeki depremin hissedildii yerlerden biri Diyarbakr oldu. Diyarbakrda ise depremden etkilenen bölgelerin banda merkez Balar ilçesi olarak dikkat çekti.

Eski yaplarn bulunduu Balarda Fatih,eyh amil, Kaynartepe,5 Nisan ve Muradiye bata olmak üzere bir çok mahallede 30a yakn yapda çeitli ekillerde hasar tespit eden Balar Belediyesi Yap Kontrol Müdürlüü ekipleri, kullanlamaz hale gelen ve ykm tehlikesi geçiren iki katl bir bina boaltld.

Balar Belediyesi Yap Kontrol Müdürlüü teknik personeli Frat Klç, Bakan Hüseyin Beyolunun bu konuda hassas ve titiz bir tutum sergilediine dikkat çekerek,vatandalardan oluan çatlaklar annda belediye ekiplerine bildirmelerini istediklerini söyledi.

Bir çok Yapda Hasar Tespiti Yaptk

Balarda en büyük skntnn ruhsatsz ve kaçak yaplama olduunu anlatan Klç,24 Ocakta meydana gelen deprem sonrasnda bölgemizdeki bir çok yapda hasar olutu. Bizi sevindiren durum çökme,can kayb ve yaralanma olmamas. Eski Balar olarak bildiimiz bölgemizde yaplarn çou mühendislik hizmetinden yoksun olduu için ciddi tehlike arz ediyor. Deprem sonras bize gelen ihbarlar deerlendirdik, 30a yakn hasarl yap tespit ettik. Bunlarla ilgili hasar tespitlerini çevre Ve ehircilik Müdürlüüne iletiyoruz. Bakanmz bu konuda son derece hassas ve en küçük bir ayrntnn dahi deerlendirilmesini istiyor. Bölgemizde deprem olmasa bile yaplar kaçak yaplama ve eski yaplar olduklar için zaten tehlike arz ediyor. u ana kadar iki katl bir yapy boalttk. Onun dnda uan çok katl binalarda incelemelerimiz devam ediyor .Teknik incelemeler sonras tahliye yaplp yaplmamas gerektii konusunda karar vereceiz. dedi.

Kentsel Dönüüm Planmz Hazr

Vatandalara uyarlarda bulunan Klç, kentsel dönüüm ile ilgili raporun da hazr olduunu açklad. Klç,Kaynartepe mahallesinde startn vereceimiz kentsel dönüümle ilgili stratejik plan ve raporumuzu çevre Ve ehircilik Bakanlna ulatrdk. Bu konuda bölgede rapor hazrlayan ilk belediye biziz. Bakanmz Hüseyin Beyolu kentsel dönüüme çok önem veriyor ve Balarn kurtuluu olarak görüyor.

Vatandalarmzdan kaçak yaplama ve binalarda oluan çatlaklar,hasarlar konusunda zaman kaybetmeden belediyemize ihbarda bulunsunlar. Kaçak yaplamaya kar hep birlikte mücadele etmeliyiz. dedi.

Ana Sayfaya Git