Başında parke taşı kırılan doktor, yoğun bakımdan çıktı

ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü'nde, çocuğunun ateşi düşmediği için öfkelenen Abdulkadir Keskinli tarafından başına parke taşıyla vurularak yaralanan doktor Bahattin Ahmet Yalçın, 36 saat kaldığı yoğun bakım servisinden çıkarıldı. Servise alınan doktorun sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Haberler 20.07.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen sal gecesi, yüksek ate ikayetiyle ailesi tarafndan Harran Üniversitesi Aratrma Uygulama Hastanesi çocuk Bölümü aciline götürülen 4 yandaki kznn ateinin dümediini öne süren babas Abdulkadir Keskinli, tartt Dr. Bahattin Ahmet Yalçnn bana, kaldrm döemesinde kullanlan parke tayla vurdu. Olayn ardndan ar yaralanan doktor, youn bakm ünitesinde tedaviye alnrken, saldrgan ise tutukland.

Banda 10 ile 13 santimetre uzunluunda kesikler bulunan ve 36 saat youn bakm sevisinde müahede altnda tutulan Dr. Bahattin Ahmet Yalçn ise bu sabah yaplan kontörlünde durumunun iyiye gitmesiyle normal servise alnd.

Meslektalar ve yaknlar tarafndan yaplan geçmi olsun ziyaretlerini kabul eden Yalçn, yaanan olaya çok üzüldüünü söyledi. anlurfada 5 yldr görev yaptn ifade eden Dr. Bahattin Ahmet Yalçn, imdiye kadar hasta yaknlar tarafndan böyle bir iddette maruz kalmadn ifade ederek unlar anlatt:

Olay günü ben yenidoan ünitesinde nöbetçiydim. çocuk servisinin acil bölümünde nöbet tutan arkadamz görmek ve beraber hava almak için dar çktk. Hastane bahçesinde durduumuz srada bir hasta yaknnn acil serviste nöbetçi olan doktor arkadamz tehdit ettiini gördüm ve araya girdim. Daha sonra hasta yaknna doktora hakaret etme hakk olmadn söyledim. Bunun üzerine hasta yakn benimle tartmaya ve hakaret etmeye balad. Daha sonra arkasn döndü gitti ve ardndan parke tan kafama doru frlatt. Kendimi savunmaya çaltm ama parke tann bir ksm elime geldi, büyük bölümü ise kafamda parçaland. Sonra ikinci parke tan ald ve onu da kafama vurdu. Daha sonra arkadalarm beni acile götürerek müdahalemi yaptlar. Beyin kanamas üphesiyle 36 saat youn bakm ünitesinde kaldm. imdi servise nakledildim. Bu süreçte yanmda olan Salk Bakan ile bütün meslektalarma teekkür ediyorum.

BU NASIL ZHNYETTR

Salk çalanlarna yönelik iddetin kabul edilemez olduunu belirten Dr. Yalçn, Bu nasl bir zihniyettir ki ifa almaya gittiiniz kiiden memnun olmaynca öldürmeyi düünüyorsunuz. Bu çok ac bir durumdur. Türkiyede salk çalanlarna yönelik iddetin son bulmasn istiyorum dedi.

Öte yandan, 2007 ylnda stanbul Okmeydan Eitim Aratrma Hastanesinde dahiliye uzmanyken bir hasta yakn tarafndan urad silahl saldr sonucu yaralanan ve imdi Harran Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Necati Yenice de yaral meslekta Bahattin Ahmet Yalçn ziyaret ederek geçmi olsun dileklerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git