Başkan Beyoğlu'ndan Mehmet Akif'e anma mesajı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Beyoğlu, "Merhum Mehmet Akif Ersoy, Şair ve yazarlığın yanı sıra şehir şehir dolaşarak, bilgisini, heyecanını ve umudunu milletiyle paylaşmış, vaazları ve yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini yükseltmiştir" dedi.

Haberler 28.12.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, milli air Mehmet Akif Ersoyun 83üncü ölüm yl dönümü nedeniyle mesaj yaymlad. Mehmet Akif Ersoyun fikren ve ruhen verdii mücadele ile Türkiye Cumhuriyetinin bamszlk mücadelesine önemli katklarda bulunduunu belirten Bakan Beyolu, sözlerini öyle sürdürdü:

AKF MESAJI

stiklal Marmzn yazar, bamszlk ve vatan airimiz Mehmet Akif Ersoy, deerlerine sonuna kadar bal olan milletimizin tarihine adn altn harflerle yazdrm kahramanlarndandr. Fakru zaruret içerisinde mücadele eden milletimize büyük bir ilham olmutur. Vatanna, milletine duyduu derin ballk ve sevgiyle kaleme ald stiklal Marmz milletimize hediye ederek ayn zamanda milletimizin gönlünde müstesna yere sahip bir mütefekkirdir. air ve yazarln yan sra ehir ehir dolaarak, bilgisini, heyecann ve umudunu milletiyle paylam, vaazlar ve yazlaryla Anadoluda bamszlk ateini yükseltmitir. O gün yakm olduu büyük kvlcm bugün de milletimize k tutmaktadr. Gelecek nesillerin manevi hassasiyetlerle yetimesinde Mehmet Akifin eserlerini iyi anlamak, gelecek nesillere aktarmak, milli ve manevi deerlerimize sahip çkmak büyük önem tamaktadr. Ebediyete intikalinin 83.yl dönümünde büyük usta Mehmet Akif Ersoyu hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyor, stiklal mücadelemize damga vuran ehit ve gazilerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

Ana Sayfaya Git