Başvuruda randevu dönemi geliyor!

Yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.

Haberler 07.05.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakanl, kimlik, ehliyet ve pasaport almlarnda 61 güne kadar uzayan randevu sürelerinin yeni dönemde 1 güne düürüldüünü açklad.

Bakanlktan yaplan açklamada, geçen yl Nisan aynda balatlan, Üçü Bir Yerde uygulamas kapsamnda, Emniyet Genel Müdürlüünce yürütülen pasaport ve sürücü belgelerine ilikin i ve ilemlerin Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüüne devredildii hatrlatld. Uygulama ile birlikte kimlik, sürücü belgesi, pasaportun il, ilçe nüfus müdürlüklerinden verilmeye baland, bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 pasaportun basld kaydedildi. 2016 ylndan bu yana baslan yeni çipli kimlik kart says ise 39 milyon 343 bin 355 oldu.

UZAYAN RANDEVU SÜRELERNE SON VERLD

Bakanlk, younluktan dolay 61 güne kadar uzayan randevu sürelerini ortadan kaldrmak için nüfus müdürlüklerinin kapasitesi ve personel saysn artrd. Bu çalma ile birlikte 61 güne kadar uzayan randevu sürelerine son verildi. stanbul, Ankara, zmir gibi büyük ehirler de dhil olmak üzere randevu süresi 1 güne düürüldü. Yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak için bavuranlar, bavurduu günde randevu alabilecek. Kimlik, ehliyet ve pasaport almak isteyenler yeni sistemde randevu tarihi ve saatini kendisi belirleyebiliyor. Ayrca 65 ya öncelii ile yal vatandalar sra beklemeden ilemlerini yapabiliyor. Acil durumlar sebebiyle randevu almak isteyenlere nüfus müdürlüklerinde verilen randevusuz kota says 4 kat artrld.

GÜNLÜK ORTALAMA 80 BN BAVURU

Nüfus müdürlükleri, mevsimsel ve dönemsel farkllklarla birlikte 3 belge tipinde günlük ortalama 80 bin bavuru alyor. En yüksek bavuru yeni randevu sisteminin devreye girmesinden sonra yapld, 172 bin bavuru alnd. Uygulama ilk balad zamanlarda belgeler bavuru sahiplerine stanbul, Ankara ve zmirde ortalama 10 günde teslim edilirken, u anda stanbul ve Ankarada bavuru tarihinden itibaren ortalama 2 gün, zmirde ise ortalama 3 gün içerisinde ulayor.

Ana Sayfaya Git