Babacan gezi!

Muş Emniyet Müdürlüğü 1230 öğrenciye tarihi yerleri gezdirdi

Haberler 23.05.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Emniyet Müdürlüü tarafndan hayata geçirilen Tarihe Yolculuk Projesi kapsamnda 21 liseden 1230 örenci, Muun Malazgirt ile Bitlisin Ahlat ve Tatvan ilçelerindeki tarihi mekanlar gezdi.

Mu TEM ube Müdürlüü ekiplerince otobüslerle alnan örenciler, önce Malazgirt ilçesindeki Zafer Ant, Malazgirt Kalesi ve 1071 Malazgirt Müzesini ziyaret etti.

Daha sonra Bitlisin Ahlat ilçesine geçen örenciler, burada Haraba ehir ve dünyann en büyük Türk slam mezarl olan Selçuklu Meydan Mezarln gördü.

Ardndan Tatvan ilçesinde giden örenciler, Van Gölü sahilinde gezdi, halaylar çekerek elenceli anlar yaad.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Sosyal Bilimler Lisesinde eitim ören Nisa Haykr, tarihi mekanlar gezmekten büyük mutluluk duyduunu söyledi.

MU EMNYETNDEN BABACAN TAVIR

Gezinin çok güzel geçtiini belirten Haykr, u anda snava hazrlanyoruz. Snav öncesi stres attk. lk kez Malazgirt ve Ahlatn tarihi yerlerini gördük. çok elendik çok güzel geçti. Mu Emniyet Müdürlüüne teekkür ederiz. dedi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada da örencilerin birbirleriyle tanp kaynamalarnn salanmas, bölgedeki corafi ve tarihi güzellikleri tanmalar amacyla gezinin düzenlendii bildirildi.

Açklamada, Örencilerin bu yolla milli uurlarnn güçlendirilmesine katkda bulunmak, ayn zamanda yurdumuzun güzelliklerini tantmak, ülkemizin tarihini genç kuaklara aktarmak amacyla Malazgirt, Ahlat ve Tatvandaki tarihi ve kültürel yerler örencilere gezdirildi. Örencilerin derste örendikleri tarihi bilgileri gezip görerek pekitirmeleri saland. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git