Babalar gününde gözyaşı sel oldu

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında köylerinde barındırmak istemedikleri teröristler ile mücadele ederken PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin çocukları, "Babalar Günü"nde hüznü yaşıyor.

Haberler 18.06.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKllarn bomba yüklü kamyonu infilak ettirdii katliamn yetim brakt 36 çocuk, Babalar Gününü buruk geçirmenin hüznünü yayor.

Dürümlüde 12 Mays 2016da PKK mensuplarnca gerçekletirilen katliamda babalarn yitiren çocuklar, büyük özlem duyduklar, elini öpmek, boynuna sarlmak istedikleri babalarnn mezarn ziyaret etti. Hüznün hakim olduu Tank köyündeki mezarlkta çocuklar, kaybettikleri babalar, amcalar ve daylar için dua etti.

- Babalar Gününde içimiz yanyor

Mehmet Yaman (19), babasn kaybetmekten duyduu üzüntüyü dile getirdi.

Babamn elini öpmek isterdim ama öpemiyorum. Babalar Gününde içimiz yanyor. Her gün mezarla geliyorum. Bazen gece bile geliyorum, acmz büyük. diyen Yaman, saldrnn üzerinden 2 yl geçtiini, 2 bin yl da geçse bu acnn unutulmayacan belirtti.

Yaman, terör saldrsn lanetlediini ifade ederek öyle devam etti:

Bunlarn yapt Kürt davas deil. Bizde Kürtüz ama bunlar gelip bizi katletti. Bizim suçumuz neydi? 36 çocuk yetim, 8 kadn ise dul kald. Kürtler uyansn. Bu küçük çocuklarn suçu neydi? Babalar gününde içimiz yanyor. Bizim bamza geldi ama kimsenin bana gelmesin ve kimsenin can yanmasn. Kii bana bir ton bomba dütü. Terörü sonuna kadar lanetliyoruz.

- Acmz mezara kadar götüreceiz

Terör saldrsnda babas, amcas ve daysn kaybeden Muhammed Yaman (13), Babam sa olsayd imdi elini öpüp, harçlk alrdm, sonra da ona hediye alrdm. dedi.

Aclarnn taze olduunu, babasn çok özlediini anlatan Yaman, unlar söyledi:

Babam bombal saldrda öldüünde en küçük kardeim daha yeni domutu. Sa olsayd imdi elini öpecektim ama mezarlkta bunu yapamyorum. Terörü her zaman lanetliyorum. Acmz taze ve bunu mezara kadar götüreceiz. ki yldr Babalar Gününü kutlayamyorum. Bu yüzden çok üzgünüm.

- Mezara kadar terörü lanetliyoruz

Saldrda amcalarn kaybeden Mustafa Yaman (18) da bu yl Ramazan Bayram ve Babalar Gününün ayn güne denk geldiine iaret ederek Sa olsalard amcalarmn ellerini öperdim, Babalar Gününü kutlardm. diye konutu.

Amcalaryla babas arasnda fark görmediini anlatan Yaman, Amcalarmla arkada gibiydik. Onlar çok özlüyorum. Terörü ve saldrlarn lanetliyorum. Bunlarn bizlere yarar yok, hep zararmza. Amca, baba yars. Mezara kadar terörü lanetliyoruz. Acmz daha dün gibi taze. Yengelerim dul kald, çocuklar ise yetim. dedi.

Tank köyü muhtar Bayram Yaman ise 2 yl önceki terör saldrsnda 16 kiinin yaamn yitirdiini, geriye dul eler ve yetim çocuklar kaldn hatrlatt. Yaman, bu acnn içlerinden çkmadn vurgulayarak unlar kaydetti:

Bin yl geçse de bu acy unutmayz. Ölüme kadar terör örgütü PKKya karyz ve onlar sevmiyoruz. Allah Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan raz olsun. O olmasa Türkiye, Suriye gibi olurdu. Babalar Gününde çocuklar, babalarn mezarnda ziyaret etti.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016 gecesi Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanm, vatandalarn, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu mezra giriinde infilak ettirmiti. Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt.

Patlamann iddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmi, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu. Terör örgütü PKKnn gerçekletirdii saldr 36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olmutu.

Ana Sayfaya Git