Babalarına istismar iftirası atan üç kız!

3 kızının cinsel istismarla suçlanıp tutuksuz yargılanan babaya, kadın hakimlerden beraat kararı geldi. Kızlar, babalarına iftira attıklarını itiraf ettiler.

Haberler 30.01.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 3 kzna cinsel istismarda bulunduu iddiasyla 30 yla kadar hapis cezas istemiyle tutuksuz yarglanan C.K., karar durumasna çkt. Mahkemede ifade deitiren kz kardeler, babalarnn kendilerini okuldan alaca yönünde uyars nedeniyle iftira attklarn söyledi. Görüünü açklayan kadn savc, sann beraatini istedi, 3 kadn hakim ise beraatine hükmetti.

Diyarbakrda L.K. (21), N.K. (16), F.K.(14) kardeler, 2017 ylnda stanbulda yaayan ablalar P.K.ya imam olan babalar C.K.nn (50) kendilerine cinsel istismarda bulunduunu söyledi. Savcla bavuran abla P.K., 14 yandayken kendisine cinsel istismarda bulunan babasnn, 3 kardeine de ayn eylemde bulunduunu öne sürdü. Soruturma balatan savclk, kzlarn ifadesine bavurdu. Kz kardeler, babalarnn deiik zamanlarda kendilerine cinsel istismar ve kötü muamelede bulunduunu iddia etti. Gözaltna alnan, sorgusunda suçlamalar reddeden baba C.K., serbest brakld. Soruturmay tamamlayan savclk, C.K. hakknda çocuun cinsel istismar suçundan 30 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, 4 kznn birlikte üpheliye iftira etmesini gerektirecek bir husumetin olmad belirtildi.

KRED çEKP, KIZIMI OKUTTUM

ddianamenin kabulünün ardndan C.K. hakknda, 3 kzna cinsel istismarda bulunduu iddiasyla Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Mahkemedeki ifadesinde, 6s kz, 8 çocuu olduunu belirten C.K., Diyanet personeli olarak zor artlarda görev yapyorum. ikayetçi kzm P.K., stanbulda hemiredir. Hemire olaca için mutlu deildi. Mecburen stanbulda özel üniversiteye kaydettirdim. 23 bin lira kredi çekip, okuttum. mam olduum için bütün çocuklarma dini bilgiler aktardm. Her zaman çocuklarmn kapal, örtülü olmasn istiyordum. Kzmn yapt bir hatadan dolay, onlar okula göndermeyeceimi söyledim ve iftiraya uradm dedi.

FTRA ATMAK ZORUNDA KALDIM

Kz kardelerden L.K. ise, babasnn kendisini okula göndermemekle tehdit etmesi nedeniyle yalan söylediini belirterek, Okula devam etmeme durumum vard. Benim yüzümden dier kardelerim de okula gidemeyecekti. Babamn emeini gözard edemem. Dier çocuklar gibi olamadk. Giyim, kuam ve sosyal hayatmz yoktu. çocukluumuzu yaayamadk. Tüm bunlar birikince doldum. Son olay hayatm mahvedebilirdi. Bu yüzden iftira atmak zorunda kaldm. Ablam bize inanp, olaya dahil oldu. Bu kadar uzayacan akl edemedim dedi.

Babalarnn imam olmas nedeniyle yllarca köyde yaamak zorunda kaldklarn belirten N.K. ve F.K. ise, plan yapp, inandrc olmas için de farkl dönemlere ilikin ifade verdiklerini söyledi. N.K. ve F.K., amaçlarnn stanbula ablalarnn yanna gidip, eitimlerini sürdürmek olduunu ifade etti.

NANDIRICI OLSUN DYE BANA DA DOKUNDUUNU SÖYLEDM

Abla P.K. ise kardeinin mesaj üzerine suç duyurusunda bulunduunu belirterek, Kardelerimin bana gelenler yalanm. Ben olaya dahil olmak için babamn bana dokunduunu söyledim. nandrcl arttrmak için dahil oldum. Söylediklerimiz tamamen yalan diye konutu.

KADIN SAVCI FTRA DED, KADIN HAKMLER BERAAT KARARI VERD

Davann son celsesinde, yarglamay yapan Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinin tüm heyeti kadn hakimlerden oluurken, durumaya kadn Cumhuriyet Savcs Nuray Özdemir katld. Esas hakknda görüünü açklayan Savc Nuray Özdemir, madurlarn kendi aralarnda kurduklar plan dahilinde babalarna iftira attklar yönündeki itiraflar dikkate alndnda, sann suçu ilediine dair somut delil olmamas nedeniyle beraatini istedi.

Kararn açklayan mahkeme bakan Elif Durmaz Asena, Hakim Selma Doan ve rem Karaca, oybirlii ile sank C.K.nn beraatine hükmetti.

MAHKEMENN GEREKçEL KARARI

Gerekçeli kararda, sann deimeyen ve samimi bulunan savunmalarnda suçlamalar kabul etmedii belirtilerek, Sank, kzlarnn kendi istedii ekilde eitim almak ve giyinmek istememesi nedeniyle onlar okuldan alacan söylemesi üzerine, kzlarnn kendisine bu ekilde bir iftira attklarn beyan etmitir. Madurlar, babalarnn kendilerini okuldan almak istemesi ve baskc tutumu nedeniyle ortak karar alarak, ikayet ettiklerini ve olaylar kendilerinin uydurduunu söylemilerdir. Madurlarn mahkeme huzurunda yalanladklar soyut ifadeleri dnda kesin ve inandrc bir delil bulunmamtr denildi.

Ana Sayfaya Git