"Babamın ciğerinin köşesi oldum"

Şanlıurfa'da yaşayan karaciğer hastası Abdurrahman Demir, oğlundan nakledilen dokuyla hayata tutundu.

Haberler 31.08.2019 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada karacier rahatszl nedeniyle organ nakli ihtiyac ortaya çkan Abdurrahman Demir, hayata olundan alnan dokuyla tutundu.

naatlarda kalp ustas olarak çalan 5 çocuk babas 56 yandaki Demir, 8 yl boyunca Hepatit B hastal dolaysyla ilaç tedavisi gördü.

Rahatszlnn ilerlemesi üzerine Harran Üniversitesi (HRÜ) Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesine bavuran Demire karacier yetmezliine bal siroz tehisi konuldu. Aranan organn bulunmas için aile üyelerine bavuruldu. Alnan doku örneklerinden ailenin en büyük çocuu Bünyamin Demirin (21) karacierinin uygun olduu tespit edildi.

HRÜ Tp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dal Bakan ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ylmaz bakanlndaki ekip, ouldan aldklar karacier dokusunu, 12 saat süren baarl bir operasyon ile baba Demire nakletti.

Yaplan nakil sonras salkl günlere adm atan Demir, yanndan bir an olsun ayrlmayan ei ve çocuklaryla hayatnn ikinci baharna balad.

Baba Abdurrahman Demir, AA muhabirine yapt açklamada, olunun kendisine karacierinden doku vermesiyle yeniden hayata tutunduunu söyledi.

Rahatszlnn yaklak 8 yldr devam ettiini, bu sürede çok zor günler yaadn anlatan Demir, Mide kanamas geçirdim, buraya geldim. Allah raz olsun Mehmet hocam, beni muayene etti ve kanamay durdurdu. laç verdiler ve nakil olmam gerektiini söylediler. Doktor, karacier naklinin yaplmas gerektiini söyleyince olum, ben kendisine veririm diyerek cierini bana verdi. Allah raz olsun hayatm kurtuldu. dedi.

- Babama bir hayat verdiim için mutluyum

Marangoz olarak çalan Demir ailesinin en büyük çocuu Bünyamin Demir de babasnn rahatszl nedeniyle zor günler geçirdiini gördüünü ve bu durumun kendisini çok üzdüünü söyledi.

Yaklak 3 ay önce askerden geldiini, son dönemde babasnn rahatszlnn üst düzeye çktn anlatan Demir, doktorlarn karacier nakli yaplmasna karar verdiklerini belirtti.

Demir, babasnn salna kavumas için hiç düünmeden gönüllü olduunu dile getirerek, Babam siroza bal olarak karacier yetmezlii yayordu, kendisini hastaneye getirdik. Sa olsun Mehmet hocamz bize yardmc oldu, babam bana bir hayat vermiti ben de ona bir hayat verdim. Benim testlerimi yaptlar, dokularm uydu ve ben düünmeden karacierimi verdim. Babamn cierinin köesi oldum. Benim herhangi bir skntm yok, iyiyim imdi. dedi.

Anne Zeliha Demir ise einin ve olunun salk durumunun iyi olmas nedeniyle çok mutlu olduunu ifade ederek, operasyonu gerçekletiren doktorlara sürekli dua ettiini söyledi.

- Bir ylda 24. nakli gerçekletirdik

HRÜ Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dal Bakan ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ylmaz, ekibiyle bir yl içerisinde gerçekletirdikleri karacier nakillerinin 24üncüsünü Abdurrahman Demire yaptklarn bildirdi.

Hastane altyaps ve ekiplerinin çok iyi olduunu belirten Ylmaz, kendilerine bavuruda bulunan hastalarn salklarna yeniden kavumas için her türlü çabay gösterdiklerini söyledi.

Demirin, karacier yetmezliine bal yemek borusu kanamas ikayetiyle kendilerine bavurduunu aktaran Ylmaz, Yaplan tetkiklerde karacier nakli yaplmas gerektiine karar verdik. Aile yaknlaryla görüerek canl vericili karacier naklimizi gerçekletirdik. Olundan sa lop karacierini alarak canl vericili karacier naklini gerçekletirdik. Hastamz ameliyat sonrasnda yemeini az yoluyla yiyebiliyor, yakn zamanda taburcu edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git