Bağlar köylerinde sağlık taraması!

Merkez Bağlar İlçe Belediyesi kırsal mahallelerde kadın ve çocuklara yönelik sağlık taraması ve kadın farkındalık eğitim çalışması startını aldı.

Haberler 29.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüü ile Salk leri Müdürlüü tarafndan krsal mahallelerde kadn ve çocuklara yönelik salk taramas ve kadn farkndalk eitim çalmas. Yeildall ve Develi mahallelerinde yaplan çalmaya Ana çocuk Salk Merkezi ve ve Kardelen Kadn Merkezi çalanlar katld. Kardelen Kadn Merkezi çalanlar kadnlara yönelik yaplan çalmada ihmal, istismar ve iddet konusunda eitim semineri verdi. Ayrca kadnlarn iddete maruz kaldklarnda bavurabilecekleri merkezleri hakknda bilgi verdi.

KIRSALDA SALIK TARAMASI

Ana çocuk Salk Merkezi ilk önce kadnlara yönelik kadn enfeksiyon hastalklar, meme ve rahim kanseri gibi konularda görüntülü slayt eliinde bilgilendirme yapt. Mahallede dourganlk çanda bulunan kadnlara aile planlamas ve korunma yöntemleri, kiisel hijyen, emzirme ile ilgili eitimlerde verildi. Daha sonra Ana çocuk Salk Merkezi Doktoru mahallelerde hasta olanlar muayene ederek reçete verdi. Kadnlara yönelik eitim ve muayeneler bittikten sonra hijyen paketi içerikli hediyeler datld.

çocuklara az ve di salnn önemini anlatmak ve dileri frçalayamaya özendirip alkanlk haline getirmek için bilgilendirme eitimi verildi. Eitimin ardndan salk personeli olan doktor çocuklar muayene ederek geliimlerini inceledi. Daha sonra ise çocuklar di frçalamaya özendirmek için di frças ve di macununun da içinde bulunduu hediye paketleri armaan edildi.

Ana Sayfaya Git