Bağlar'da evlerin altı tünel dolu!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasına tünel kazıp bombalı saldırı düzenleyenlerden şüpheli M.O, ifadesinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Haberler 23.04.2017 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesindeki emniyet müdürlüü ek binasna PKK tarafndan kazlan tünele yerletirilen 1 ton patlaycyla gerçekletirilen hain saldrnn faillerinin yakalanmasna yönelik soruturma devam ediyor.

3 kiinin ehit olduu saldrnn planlaycs H.Y. adl PKKllarn krsala kaçt belirtilirken eylemle ilgisi tespit edilen M.O adl terörist rnakn Cizre ilçesinde sakland evde sahte kimlikle yakalanmt.

BOMBALI ARAçTAN 1 AY SONRA TÜNEL

2016n Kasm aynda emniyetin çevik Kuvvet binasna yönelik bombal araç saldrsnn da H.Y tarafndan planland belirlenirken, emniyet binasna yönelik tünel kazma giriiminin bu saldrdan 1 ay sonra balad tespit edildi. üpheli M.O ifadesinde 2016 kasm aynn sonlarnda H.Y ile beraber Diyarbakr Tren Garna gittiklerini söyledi. H.Ynin kendisine Kurtalandan misafiri geleceini ifade ettiini kaydeden M.O, Gardan 1,65 boylarnda, valiziyle gelen esmer birini aldk. Bu kii adnn Botan olduunu söyledi dedi.

BOTANIN KML ORTAYA çIKTI

M.Oya fotoraf tehisi yaptrlarak, Botan adn kullanan kiinin tünel eylemini katlanlardan olduu düünülen V.T adl PKKl terörist olduu saptand.

NAAT, GYM VE GIDA MALZEMES ALIYORDUK

M.O kendisini tünel kazmadn ama eylemin planlaycs H.Y ile beraber kaz yapan teröristler için defalarca alveri yaptklarn söyledi.

EVLERN ALTI TÜNEL DOLU

Balarda yaplan incelemede, çok sayda evin bodrum katnn altnda küçük çapl tüneller olduu de tespit edildi. Bu tünellerin olas operasyonlarda aranan veya güvenlik güçleriyle çatmaya giren teröristlerin saklanmas için önceki yllarda kazld ifade edildi. Gerçekletirilen incelemede saldrda emniyete ait aralarnda zrhl araçlarnda bulunduu yaklak 40 aracn parçaland saptand.

Ana Sayfaya Git