Bahçeliye gidecek!

Ahmet Türk'ü, Gül, Kılıçdaroğlu, Barzani ve Arınç ararken, Türk'ün Bahçeli'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Haberler 11.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakknda yürütülen soruturma nedeniyle önce görevden alnan, sonra tutuklanan ve salk sorunlar nedeniyle cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türke, merkez ve Kzltepenin Kasri Kanco Köyünde yaplan ziyaretler sürüyor. Gelen misafirlerini arlayan Türke çok sayda Geçmi olsun telefonlar geldii belirtildi.

Türkü tahliye edildii günden beri aralarnda eski Cumhurbakan Abdullah Gül, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Neçirvan Barzani, eski Babakan Yardmcs Bülent Arnç, CHP Grup Bakanvekilleri, Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolunun da bulunduu çok sayda siyasetçi, bilim adam ve sanatçnn telefonla arad belirtildi.

BAHçELY ZYARET EDECEK

Tedavi için hafta sonunda Ankaraya gitmesi beklenen Ahmet Türkün, artlarn uygun olmas halinde, daha önce kendisi ile ilgili açklamalarda bulunan MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliyi ziyaret edecei belirtildi.

TALABANYE MEKTUP YAZDI

Mardinde bulunan Ahmet Türk, tutuklanmasnn ardndan IKYBnin Ankara Temsilcisinin Mardine gelerek eini ziyaret etmesi nedeniyle, cezaevinden çknca, salk sorunlar bulunan Irak eski Cumhurbakan ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birlii lideri Celal Talabaniye de mektup yazd. Türk mektubunda, tarihi bir süreçten geçtiimiz bu dönemde Talabaniye ne kadar ihtiyaç duyulduunu belirtmek istediini belirterek, Bu dönemde rehberliinizin ne kadar önemli olduunu her Kürt çok iyi bilmekte ve görmektedir. 1993 ylnda Türkiye devleti ile yapm olduunuz görümeler sonucunda taraflar atekes yapmaya yönlendirmeniz Kürt halk ve uluslararas camiada bilinmektedir. Tarihsel olarak Kürtler arasnda olmu ve bu yönlü bara ve birlie katklarnz her dönemde bizlere k olmutur dedi. Ahmet Türk, Talabaniye gönderdii mektubun devamnda öyle dedi:

SZ GÖRMEY çOK STERDM AMA YURT DII YASAIM VAR

Salk sorunlarnzdan dolay aktif siyaset yapamadnz biliyorum buna ramen varlnz bize güç ve heyecan katmaktadr. Umut ediyor ve Allaha dua ediyorum salnz düzelir; bizlere öncülük eder, doru kararlar almamza katk sunmu olursunuz. Savan ve gruplamann kar konulmaz ve en iddetli olduu bu zamanda güç birlii ve Bar dili her zamankinden daha deerlidir. Sizi tekrar görmeyi çok isterdim ancak yurt dna çkma yasam olduu için siz deerli büyüümü kucaklama ansm yok. lerde belki bu imkan doar ve hasret gidermi olurum. En derin duygularmla sayglarm sunarm.

Ana Sayfaya Git