Bahçesaray, "rafting merkezi" olma hedefinde

El değmemiş coğrafyası, doğal, bozulmayan yapısı ve Müküs Çayı ile Van'ın en güzel ilçelerinden biri olan Bahçesaray, Türkiye Rafting Federasyonunun başlatacağı projeyle ulusal ve uluslararası rafting yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberler 22.07.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ormanlk alanlar, ceviz aaçlar, Müküs çay ve el dememi corafyasyla insanlarda hayranlk uyandran Vann Bahçesaray ilçesi, Türkiye Rafting Federasyonunca yürütülecek projeyle ülkenin rafting merkezi olmas hedefleniyor.

Güvenlik güçlerinin yürüttüü baarl operasyonlarla huzur ve güvenliin saland bölge, artk sosyal ve sportif etkinliklerle, yeni proje ve yatrmlarla gündeme geliyor.

Terör olaylar nedeniyle bölgenin sakl kalan güzellikleri, huzur ortamyla ulusal ve uluslararas etkinliklerin yaplaca merkezler haline getiriliyor.

Türkiye Rafting Federasyonu da bu kapsamda Vann Bahçesaray ilçesindeki Müküs çaynda rafting ampiyonalarnn yaplmas için çalma balatt.

Yüksek dalarn eteklerinde, yemyeil ormanlar, ceviz aaçlar ve bozulmayan yapsyla ünlü ilçede yaplacak tesislerle, Müküs çaynda ulusal ve uluslararas rafting ampiyonalarnn yaplmas salanacak.

Proje alann incelemek üzere ilçeye gelen Türkiye Rafting Federasyonu Bakan ve Dünya Rafting Federasyonu kinci Bakan Fikret Yardmc, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann destei ve Gençlik ve Spor Bakanlnn kontrolünde ilçede bir proje balattklarn söyledi.

Bölgede terörü sporla yenmek için bir çok etkinlik düzenlediklerini anmsatan Yardmc, Bölgenin kaderi terör deil. Geçen günlerde Tuncelide muhteem bir dünya ampiyonasna ev sahiplii yaptk. Dünyadaki üç ktadan katlm oldu. Bu bölgede de sürdürülebilir bir proje yapmak istiyoruz. Yurt dndan getirdiimiz bir proje var. Bu projeyi burada hayata geçirmek için ekibimizle Bahçesaraydaki çay batan aa inceleyeceiz. Rafting alanlarn kefedeceiz. dedi.

- lçeye 1000 kiilik bir heyet gelecek

lçede uluslararas standartlara uygun bir parkur oluturacaklarn anlatan Yardmc, unlar kaydetti:

Bu parkurda Türkiye ampiyonas yapp daha sonra uluslararas katlml bir dünya ampiyonas hedefliyoruz. Burada yapacamz tesislerde konaklama, mesire, sportif alanlar olacak, rafting antrenörlük kurslar ve hakemlik eitimleri vereceiz. Bu eitimleri bölgedeki insanlarla yapacaz. Corafyamz rafting ve dier doa sporlar için çok elverili. Hava tertemiz ve spor kamplarnn yaplaca alanlar var. Burada ilk kez düzenleyeceimiz Türkiye ampiyonasnda Türkiyenin 60 ilinden hakem, sporcu ve teknik heyetlerden oluan 1000 kiilik bir heyet gelecek. Bu ekip, sosyal medya sayfalarnda on binlerce Bahçesaray fotoraf paylaacak. Bahçesaray tur noktasnda önemli bir noktaya gelecek.

Yardmc, ilçede kzlardan oluan bir rafting takm kurarak uluslararas ampiyonalara kadar tayacaklarn vurgulad.

Projenin tamamlanmasyla Dünya Rafting Federasyonuna uluslararas parkur ilan için müracaat edeceklerini aktaran Yardmc, Kahraman güvenlik güçlerimizin operasyonlar ve federasyon olarak burada youn olarak bulunmamz bölgeyi daha yaanr hale getirdi. Hiç bir sknt yok. Burada yaam var, terör adna hiç bir ey yok. Türk bayrann dalgaland her yerde olacaz. Bu güzel corafyamz tüm dünyaya tantacaz. Herkes gönül rahatlyla buraya gelip tatil yapabilir. eklinde konutu.

- Yurt dndan insanlar buraya aktmak istiyoruz

Bahçesarayl olan ve Yardmc ile beraberindeki mühendislerle birlikte ilçeye gelen Cumhurbakan Badanman Gülen Orhan ise bir zamanlar imkanszlklarla anlan Bahçesarayn son yllarda devletin tüm hizmetlerinden yararlandn belirtti.

lçeyi alternatif sporlarn merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Orhan, ilçenin muhteem doas, tarihi ve kültürel deerlerinin sakl kalmasn istemediklerini, buradaki etkinliklerin uluslararas arenada yer edinmesini istediklerini bildirdi.

Projenin alt yapsn oluturduklarn, saha çalmasn yaptklarn anlatan Orhan, sportif aktivitelerin bir an önce gelimesi için çalmalarnn sürdüünü söyledi.

Proje kapsamnda pansiyonlar, lokantalar, mesire alanlar oluturacaklarn anlatan Orhan, lçede kzlardan oluan bir rafting takmnn oluturulmas bizleri heyecanlandrd. lk iimiz kzlar eitime kazandrmak oldu. Üniversiteye giden 180 kz örencimiz var. Bu muhteem bir deiim. imdi de genç kzlarmzn spora yönelmesi için çalyoruz. Dolaysyla devletimizin bütün kaplar çocuklarmza açk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git