Bahçesaray, rafting merkezi olmayı hedefliyor

El değmemiş coğrafyası, doğal, bozulmayan yapısı ve Müküs Çayı ile Van'ın en güzel ilçelerinden biri olan Bahçesaray, ulusal ve uluslararası rafting yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Haberler 29.07.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ormanlk alanlar, ceviz aaçlar, Müküs çay ve el dememi corafyasyla insanlarda hayranlk uyandran Vann Bahçesaray ilçesi, doa sporlarnn merkezi olma yolunda ilerliyor.

Terör olaylar nedeniyle bölgenin sakl kalan güzellikleri, huzur ortamyla ulusal, uluslararas, sosyal ve sportif etkinliklerin yaplaca merkezler haline getiriliyor.

Yüksek dalarn eteklerinde, yemyeil ormanlar ve bozulmayan yapsyla ünlü Bahçesaray ilçesinde de Müküs çaynda üzerine ulusal ve uluslararas rafting yarlarnn yaplabilecei parkurlar oluturuluyor.

lçede kurulan rafting takm ve doaseverlerin gerçekletirdii etkinliklerle raftinge olan ilginin artt Bahçesarayda, Türkiye Rafting Federasyonu da yeni etkinlikler için çalmalarn sürdürüyor.

TÜRKYEDEK EN UYGUN PARKURLARDAN BR

Türkiye Rafting Federasyonu (TRF) Bakan Fikret Yardmcnn talimatlaryla ilçeye gelen Milli Takmlar Baantrenörü Sava zmirli, ilçedeki 20 sporcuya rehber eitim verdiklerini söyledi.

Eitimlere katlanlarn bundan sonra antrenör olabileceini belirten zmirli, Burada 20 kiilik prlanta gibi genç arkadamza baarl bir eitim verdik. Buray gezmeye gelen misafirlere eitimi tamamlayan gençlerimiz rafting yaptrd. Diktiimiz aacn meyvelerini almaya baladk. Türkiyenin yüzde 70-80 nehirlerini görmüümdür, ilçenin çaynn muazzam bir suyu var. Berrakl, temizliiyle dalgalarn bol ve riskin en az olduu bir nehir. diye konutu.

Bahçesaraya komu olan çatak ilçesinde kurulan rafting takmnn yeni olmasna ramen tüm ampiyonalarda adndan söz ettirdiini ifade eden zmirli, bölgedeki çocuklarn yaantsnda nehir olmasnn ampiyonluklarda bir adm öne çkmalarn saladn vurgulad.

Türkiyenin bir çok yerinde Bahçesaraydaki imkanlarn bulunmadn aktaran zmirli, bölgenin bu anlamda gelimesi için federasyon olarak gerekli desteklerin verileceini dile getirdi.

LçEMZ DOA SPORLARI VE NANç TURZM MERKEZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdür Vekili Affan Orhan ise ilçenin rafting bata olmak üzere doa sporlar ve inanç turizmi açsndan bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduunu belirtti.

Bu güzelliklerin tantmn yapmak için çalma yürüttüklerini aktaran Orhan, unlar kaydetti:

Bahçesaray güzellikleriyle Türkiyenin en güzide yerlerinden biri ama maalesef turizme açlm bir yer deil. Vandaki tur irketleriyle görüüp ilçemize davet ettik. Rafting bata olmak üzere ilçenin inanç turizmini, kültürünü, buradaki insanlarn sosyal yaamn tantmak istiyoruz. Buraya gelen misafirlerin yapaca paylamlarla Bahçesarayn daha çok tannacana ve daha çok insann gelmeye balayacana inanyoruz. Buraya gelen misafirler maaradan çkarak Dicleyi besleyen Müküs çayn, inanç turizminde Mir Hasan Veli, Arvas Medresesi, Feki Teyran türbelerini görebiliyor. Tarihi kiliseleri ve köprüleri gezip sonrasnda rafting yapp gezilerini tamamlyorlar. Bu eitimi tamamlayan 20 rehber gencimizle ilçemizde bulunan tüm mahallelerdeki gençlerimize rafting yaptracaz. Bunlarn içerisinden seçeceimiz yetenekli gençlerle ülkemize çok iyi sporcular yetitireceiz. En büyük amacmz ilçeden yetien raftingcilerle Türkiye ampiyonu olmak.

lçeye gelerek rafting yapan sporculardan ule Yangn da tur sayesinde Bahçesarayn doal ve tarihi güzelliklerini görme frsat bulduklarn bildirerek, Raftingin sonunda ok etkisi yaratan suda serinlemek inanlmazd. Bahçesaray hep sosyal medyadan görüyordum, böyle bir organizasyon yapldn duyunca katlmak istedim. Burada ilk kez rafting yaptm. nanlmaz bir heyecan oldu benim için. dedi.

Ana Sayfaya Git