Bakan Berat Albayrak: Uludere'yi FETÖ yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, darbe girişimi ile ilgili "Millet böyle zulüm görmedi" ifadelerini kullandı.

Haberler 27.07.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Darbe giriimi ile ilgili yapt açklamada, bu yapnn her kuruma szm olduunu ve Rus uçann düürülmesinden Uluderenin bombalanmasna kadar birçok olayn yeniden inceleneceini söyledi.

HçBR ZAMAN UMUTSUZLUA KAPILMADIK

Açk bir darbe giriimiydi. Kaç telefon görümesi sonras, resim kafamzda netleince üphe duymadk. Bu yap, darbe giriimi hiçbir ekilde karamsarla dümedik. Her ne kadar operasyon insanlara kar çevrilen silahlar tanklar bombalar Meclisimizin bana gelenler ancak hiçbir zaman umutsuzlua kaplmadk.

Bekliyorduk, ama bugün ama yarn. Bu terör örgütünün halka kalkma yapacaklarn bekliyorduk. Bu yap ne için hazrlandnn belki zirvesiydi. Sözde bir eitim, toplumun gelimesi motivasyonuna dayal anlatlsa da hep bu sistematik düzen üzerine yürüdü.

HçBR DARBEDE MLLETE BÖYLE BR ZULÜM OLMADI

Burada önemli nokta dünki zirve. Tüm toplumun bekledii özlenen bir fotoraf bu. çok yakn bir ekilde takip edilecek. Konu vatansa gerisi teferrüattrn ete kemie bürünmü hali. Geçmiteki darbe giriimlerinde bu kadar net zulüm yapld dönem yoktur.

BU YAPININ SIZMADII KURUM YOKTUR

Bu yapnn szmad kurum yoktur. Bu iradeyle birlikte adaletli bir bak açsyla bakmak gerekir, cad av çerçevesinde bakmak deil. Her kurum deerlendiriyor, deerlendirecektir.

RUS UçAININ DÜÜRÜLMES OLAYI DA YENDEN NCELENECEK

Uludere gibi Rus uçann düürülmesi gibi konularn tekrar inceleneceini düünüyorum. Rusya ile ilikilerin normallemesine biz de olumlu bakyoruz. Biz süreci yakndan takip ediyoruz. Ülkemizin menfaati konusunda her türlü ilikiye olumlu bakyoruz.

Ana Sayfaya Git