Bakan çok alan yok!

Diyarbakır'da kurbanlıklar, satışa çıkarıldı. Hayvan sahipleri, hareketlilik olduğunu ancak satış yapamadıklarını söyledi. Kent genelinde kurban kesimiyle ilgili hazırlıklar tamamlanırken, kesim yerleri de belirlendi.

Haberler 06.08.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kurbanlklar, Canl Hayvan Borsasnda sata çkarld. Hayvan sahipleri, borsaya gelip, bakanlarn çok olduunu ancak satn alanlarn az olduunu söyledi. Köyünde besledii büyükbalar bayram öncesi Canl Hayvan Borsasnda sata çkaran Mehmet Ay (45), ithal et nedeniyle yerli hayvanlara talebin azaldn belirtti.

HAREKETLLK VAR SATI YOK

Ay, Bizim hayvanlar satlmyor. Saman ve yem fiyatlar da pahal. Bu nedenlerle zarar ediyoruz. ler iyi deil, hayvanlarmz kimse almyor. Canl hayvann kilosu 18, et olarak ise 28 liradan satlyor diye konutu.

Küçükba yetitiricisi Kadir Kzltepe (51) ise artan yem fiyatlarnn, hayvan yetitiricilerini etkilediini belirterek, 500 küçükbam var, hiçbirini satamyorum. Kurban Bayram öncesi Canl Hayvan Borsasnda hareketlilik var ama hayvan alan kimse yok dedi.

KURBAN BAYRAMI HAZIRLII

Öte yandan, Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürlüü, Diyarbakrda Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarna istinaden büyükehir Belediyesi ile 4 merkez ilçe belediyesinin belirlemi olduu Diyarbakr merkezindeki ve ilçelerdeki kurban kesim yerlerinde 61 veteriner ve 1 hayvan yetitiricisi ile hizmet verecek.

KULAKTAK KÜPELERE DKKAT

Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürlüünden yaplan açklamada, kurban kesecek olan vatandalarn, kulaklar küpeli ve salkl hayvanlar almalar gerektii bildirildi. Açklamada, Kurbanlk hayvan sat yerlerinde kurbanlk olarak sr cinsi hayvan satan yetitiriciler veya celepler. sattklar hayvanlara ait pasaportun kendilerinde kalacak satc ile ilgili ksmna Kurbanlk olarak satld ibaresini yazarak pasaportun bu ksmn en yakn ya da ikamet ettikleri yerdeki il-ilçe Tarm ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri, mezbaha ve kombinalarda kesilen kurbanlk sr cinsi hayvanlarn kulak küpe ve pasaportlar Sr Cinsi Hayvanlarn Tanmlanmas, Tescili ve zlenmesi Yönetmelii ve Uygulama Talimatnn ilgili hükümleri çerçevesinde toplanarak pasaportlarn en yakn il-ilçe Tarm ve Orman Müdürlüklerine teslim edilmesi, komisyonun belirledii yerler dnda ve köylerde kesilecek kurbanlk sr cinsi hayvanlarn kulak küpeleri ve pasaportlarnn toplanarak veri tabanndan düümlerinin salanabilmesi yönünden mahalle ve köy muhtarlarna onlarn da bal bulunduklar müdürlüklere teslim etmeleri gerekmektedir denildi.

Kurban kesim yerleri ve 2019 yl kurbanlk says hakknda da bilgi veren Tarm ve Orman l Müdürlüü yetkilileri, büyükba hayvan saysnn 37 bin 130, küçükba hayvan saysnn ise 61 bin 21 olduunu belirtti.

KESM YAPILACAK YERLER

Öte yandan Diyarbakr ve ilçelerinde kurban kesim yerleri ise öyle olacak:

Sur lçesi May-Et Kombinas Mardin yolu üzeri, Sur ilçesi Güler-Et kombinas Mardin yolu üzeri, Sur ilçesi Canl Hayvan Pazar Mardin yolu üzeri, Balar Yeniköy Mezarl kars, Yeniehir Toplu Konut 1. etap idare binas arkas, Yeniehir Kurdolu Lojmanlar alan içindeki beton saha, Yeniehir Üçkuyular Toplu Konut pazar yeri, Kayapnar anlurfa yolu üzeri emniyet lojmanlar merkezi stma sistem binas yan, Kayapnar Peyas Mahallesi Kayapnar Caddesi Kaplan City düün salonu yan, Mehmet Akif Ersoy Bulvar market otopark özel kesim yeri, Kayapnar organik pazar yeri dünya kava Aratrma Hastanesi yolu üzeri, Kayapnar Peyas Mahallesi MKB Lisesi yan, Yeniehir lçe Otogar kars kömür tevzi sahas.

Ana Sayfaya Git