Bakan Ersoy: 'Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ankara ile Kars arasında asli görevi ulaşımı sağlamak olan Doğu Ekspresi'ne ilave yapıyor ve bölge ekonomisini kalkındıracak, turizm gelirlerini artıracak 'Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiye'de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlerimize de yaymak" dedi.

Haberler 03.05.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Ersoy, yapt yazl açklamada, Dou Ekspresi ile ilk admn attklar tren turizmini kademeli olarak Türkiye geneline yaygnlatracaklarn belirtti. Ankara ile Kars arasnda hizmet verilecek Turistik Dou Ekspresi için dümeye bastklarn vurgulayan Bakan Ersoy, Ankara ile Kars arasnda asli görevi ulam salamak olan Dou Ekspresine ilave yapyor ve bölge ekonomisini kalkndracak, turizm gelirlerini artracak Turistik Dou Ekspresini hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiyede tren turizminin popülaritesini artrmak ve bu konsepti baka ehirlerimize de yaymak dedi.

Turistik Dou Ekspresini hizmete sunuyoruz

Dou Ekspresinin asli görevinin ulam salamak olduunu belirten Ersoy, turizm ekspresi olarak verilecek bu yeni hizmetin, turistleri yer bulma zorluundan kurtaracan ve ekonomik açdan da faydal olacan kaydetti. Ersoy, Trenleri Türkiyede popüler hale getirmek istiyoruz dedi.

Türkiyenin iç turizminde büyük ilgi gören trenlerin, yurt dndan gelen ziyaretçiler için de hem güzel hem de uygun seçenek olabileceini ve Dou Ekspresi gibi hatlarn birer tantm arac olarak kullanlabileceini vurgulayan Bakan Ersoy, ilk turizm ekspresi olarak hazrlanan Turistik Dou Ekspresinin dier tren hatlarna da yaygnlatrlmas için Ulatrma ve Altyap Bakanl ile istiare halinde olduklarn ve atlacak yeni admlar ilerleyen dönemlerde açklayacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git