Bakan Fakıbaba, Van'da

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çeşitli açılışlara katılmak üzere Van'a geldi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Fakıbaba, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için Van Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle açılan Sürekli Eğitim Merkezi'nin de açılışını yaptı.

Haberler 21.10.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saatlerinde özel uçakla Vana giden Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabay Vali Murat Zorluolu, Ak Parti Van milletvekilleri Beir Atalay ile Burhan Kayatürk ve partililer karlad. lk olarak Valilii geçen Bakan Fakbaba, daha sonra esnaf ziyaret etti. Ziyaret ettii esnafn sorunlarn dinleyen Fakbaba, bir çay ocanda kendisi için hazrlanan kalvaltya katld. Youn ilgi gören Bakan Fakbaba, ardndan da Van Büyükehir Belediyesinin destekleriyle açlan Sürekli Eitim Merkezinin açlna katld.

Eitim merkezindeki snflar gezen Bakan Ahmet Eref Fakbaba, üniversite hazrlk kursuna katlan örencilerle sohbet edip, gelecee yönelik nasihatlarda bulundu. Bakan Fakbaba, örencilere unlar söyledi:

HAZIRLIK KURSU

Bizler de sizlerin geçiti kulvarlardan geçtik. Sabun sattm, iplik sattm. Yani bazen ders çalacak zamanmz bile olmad. Ama Allaha çok ükür Türkiye nerelerden nerelere geldi. imdi scak bir ortamda bütün imkanlarnz var. nanyorum ki bu imkanlar çok iyi deerlendireceksiniz. Farkl düüncelerde olabilirsiniz ama bir ülkemiz var, bir Vanmz var, bir bayramz var. Gerçekten sizler bizim geleceimizsiniz. Sizler bizim her eyimizsiniz. Yani sizlerle bu Türkiye daha ileriye gidecek. Van, Edirnesi, Urfas, Manisas ayn bu ne kadar güzel, farkl insanlarn bir arada olmas. Burada ba açk olan da var, kapal olan da var. Kürtü var, Türkü var, Arap var. Bu zenginlik gerçekten çok güzeldir. Gerçek bir mozaik. Farkl eylerin olmas, bana göre Dou ve Güneydounun güzellii de burada. Ülkemizle, Vanda mutlu olacaksnz. Ben sizleri kutluyorum. Birbirinizi sevin arkadalar. Bir tek ey var; sevgi. Sevmeyi sevin arkadalar. Bakan Fakbaba, daha sonra kent merkezindeki Hac Ömer Camiinde cuma namazn kld.

Ana Sayfaya Git