Bakan Kasapoğlu: “Yurtlara ikinci bir üniversite felsefesiyle yaklaşıyoruz”

Konuk olduğu “Anadolu Soruyor” programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Biz gençlerimizin kültürel, sportif, sanatsal anlamda kendisini geliştirebileceği konforlu bir ortam sunuyoruz. Yurtlara ikinci bir üniversite felsefesiyle yaklaşıyoruz” dedi.

Haberler 06.12.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çok sayda Anadolu kanalnn ortak canl yaynyla izleyicilerle buluan Anadolu Soruyor programnn konuu Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu oldu. Gazetecilerin sorularn içtenlikle cevaplandran Bakan Kasapolu, örenci yurtlarnn otel konforu seyisinde olduunu belirterek, Bakanlmzn yurtlar bizim en büyük gururumuz. Gösümüzü gere gere hep ifade ettiimiz iftihar tablolarmzn bir tanesi. Otellerle rekabet edecek konfordayz. Buna kimsenin çamur atmasna frsat vermeyiz. Her gün yeni yatak ilave ediyoruz, yeni yurtlar açyoruz. Biz gençlerimizin kültürel, sportif, sanatsal anlamda kendisini gelitirebilecei konforlu bir ortam sunuyoruz. Yurtlara ikinci bir üniversite felsefesiyle yaklayoruz deerlendirmesinde bulundu.

HAKKATN HçBR EKLDE ÖRTÜLEMEYECEN HERKES BLYOR

Türkiyenin her alanda bir devrim yaadn söyleyen Kasapolu, Biz hiçbir eyi mazeret olarak kabul etmiyoruz lakin bu kadar gayreti, çabay, böylesine devasa bir devrimi de sanki ortada hiçbir çalma yokmu gibi lanse etmek açkças hiçbir vicdan sahibi insana yakmaz. Alg da çallsa, spekülasyonlar da olsa herkes gerçei, doruyu, hakikati er ya da geç görecek. Hiçbir eseri olmayanlar, ta üstüne ta koymam olanlar sanki bir ey ifade ediyorlarm gibi hareket ediyorlar. Günein balçkla svanamayacan, hakikatin hiçbir ekilde örtülemeyeceini herkes biliyor. Salktan alt yapya, eitimden spora her alanda bir devrim var. Bu devrimin üzerini kimse örtemez. Biz bunlar onlarn engellemelerine ramen yaptk ifadelerini kulland.

TÜRKYENN GENçLER DER ÜLKELERDEK GB DEL

Türk gencinin gerektiinde vatan için gövdesini ortaya koymaktan çekinmeyeceini vurgulayan Bakan Kasapolu, Gençlik bizim en büyük gücümüz, inancmz, umudumuz. Onlar için çalmak, üretmek ve bunlar gençlerimizle birlikte yapmak bizim yöntemimiz, felsefemiz ve yol haritamz. Türkiyede 20 milyondan fazla genç var. Türkiyenin gençleri dier ülkelerdeki gibi deil. Gerektiinde 15 Temmuzdaki gibi yüreini, gövdesini ortaya koyan gençler. Gençlerimizin önünü açmak, her alanda onlarla beraber olmak bizim en büyük önceliimiz hükümet olarak. Gençlerimiz her alanda varlar. Parlamentoda gencecik milletvekillerimiz var. Gençlerin bütçesi gençlerde diye bir çalma balattk. Bu yln bütçesini gençlerimize soruyoruz. Her alanda katlmc bir ruhla gençlerimizle birlikte bu süreci yönettik yöneteceiz. Anadoluya gittiimde sürekli gençlerimizle birlikte oluyoruz onlarla buluuyoruz. Türkiyenin dört bir yerinde gençlerimizle konuuyoruz, onlarla hasbihal ediyoruz eklinde konutu.

çALIMALARIMIZIN HER BR BAIMLILIA KARI VURULAN TOKAT

Madde bamllna verilen mücadele çalmalar hakknda da açklama yapan Bakan Kasapolu, Bizim her bir çalmamz bamllkla mücadele. Gençlik merkezlerimiz, spor salonlarmz, etkinliklerimiz. Bunlarn her biri bamlla kar vurulan tokat. Bizim spesifike olarak bamllkla mücadele olarak günümüzde maalesef iyilik bir yandan yükselirken kötü alkanlklar dünyada olduu gibi ülkemizde de devam ediyor. yiyle kötünün mücadelesi sürekli devam ediyor. çok çok bamllklar var. Madde bamllndan internet bamllna kadar. Maalesef ciddi riskler oluturan boyutlar var. Bunun her biri bakanlmzn hem ilgi hem de sorumluluk duyduu konular. Özellikle kitap dostu olmak, kitapla ilgili gelitirilmi politikalar o da biz anlamda bizim en büyük mücadelemiz dedi.

SPOR KÜLTÜRÜNÜ GÜçLENDRMEMZ LAZIM

Kasapolu, olimpiyatlarda baarl gençleri hatrlatarak, Spor sadece futboldan ibaret deildi. Olimpiyatlarda gençlerimizin neler baardn gördük. En baarl olimpiyatlar bu yl yaadk. Jimnastikten yüzmeye, okçulua, basketbola, voleybolda kzlarmz gördünüz meydan okudular. Basketbolda yeni projelerimiz var. 10 bin pota var. Basketbol seferberlii balatyoruz. nann gençlerimizin her biri birer yetenek. Yeter ki biz ii tesadüfe brakmayalm. Yeter ki bu ie kendini veren paydalarmzla el ele olalm. Bu millet her eyin en güzelini, en yüksek çitada baaracak gençlerimizi görüyoruz Biz yetenek taramas balattk. Yetenek taramasyla üçüncü dördüncü snf gençleri farkl parametrelerde ölçerek yeteneklerini tespit ediyoruz ve onlar sporcu eitim merkezlerimiz var spora yönlendiriyoruz. Yetenek kefi ve spora yönlendirme. Mutlaka ve mutlaka her gencimizin bir brana yönlendirilmesi en azndan günlük yaamnda onu bir sporla megul etme çabamz var. çünkü spor bizim en önemli sorumluluk duyduumuz alanlardan biri. Spor kültürünü güçlendirmemiz lazm ifadelerini kulland.

SPOR YASASINDA ÖNEML BR NOKTAYA GELDK

Spor kulüplerine verilen desteklerle ilgili konuan Bakan Kasapolu, Spor kulüpleri ve spor kulüplerinin bu noktada kurumsallamas bizim en önem verdiimiz konulardan biri. Geçtiimiz yl spor kulüpleri ve federasyonlar adl bir çaltay düzenledik. Dedik gelin kulüpleri masaya yatralm. çok verimli bir toplant gerçekleti. Bu anlamda yasa çalmalarn hzlandrmak ve katk vermek maksadyla bunu parlamentomuzla da paylatk. Spor yasasnda önemli bir noktaya geldik. nallah o da en ksa zamanda neticelenecektir. Bu da kulüplerin hem finansal anlamda hem de idari anlamda bir kurumsal hürriyete kavumas demek. Yaplarn revize edilmesi gereklilii var. Bunlar saland takdirde inann baarnn önünde hiçbir engel yok. Bizim en büyük destek noktalarmzdan biri amatör spor. Alt yap en büyük destek noktalarmzdan biri. Güçlü ve yaygn bir ekilde destekliyoruz. Bunu da çok güçlü bir ekilde yapyoruz. Kulüplere çok ciddi desteklerimiz oldu son 7-8 ylda diye konutu.

Ana Sayfaya Git