Bakan Kaya: Terörün bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Bizim için esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan da terörün bugüne kadar bu bölge insanına verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Haberler 16.11.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kaya, çeitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldii Vanda, Edremit Belediyesince Süphan Mahallesinde hizmete açlan kültür merkezi ve aeviyle baz eserlerin toplu açl törenine katld. Törende Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Murat Zorluolu, Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Atf çiçekli, pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayda Vanl da yer ald.

KIZ çOCUKLARI

Bakan Kaya, törendeki konumasnda, kz çocuklarnn bölgede çok güçlü eitim almas gerektiini belirterek, Ablanz olarak çok çaltm. Elektrik ve elektronik bölümü okudum ardndan tp fakültesini bitirdim. nanyorum ki gözlerinizdeki bu ltyla her biriniz birer doktor, mühendis, öretmen olabileceksiniz. leride sizin içinizden bakanlar, milletvekilleri, yöneticiler çkacak dedi.

Aile kurumuna önem verdiklerini vurgulayan Bakan Kaya, unlar söyledi:

Hiçbir fedakarlktan kaçnmadan aile deerlerimizi korumaya, kültürümüzü yaatmaya, yardmlama duygusunu güçlendirmeye devam edeceiz. Ülke olarak yükselmenin temeli, aile ve sosyal politikalar alannda elde edeceimiz baaryla mümkündür. Geleceimizi ina ederken, aile kurumunun önemini gelecek nesillere anlatmamz gerekiyor. Bakanlk olarak evlilik öncesi eitimleri, aile danma merkezlerimizi, aile destek merkezlerimizi etkin bir ekilde faaliyet göstermeye gayret ediyoruz. Aileyi olumsuz etkileyen bütün olaylarn büyümeden yine aile yaps içerisinde tespit edilerek, çözülmesi bizim temel amacmzdr. Kadnlarmz güçlendirmeyi hedefliyoruz. nanyoruz ki güçlü kadn, güçlü aile demek; güçlü aile, güçlü toplum demektir. Güçlü Türkiye anlayyla bu sloganmz gerçekletirmeyi hedefliyoruz.

TERÖRÜN TAHRBATI

Türkiyenin terörle mücadelesine ilikin de açklamalarda bulunan Bakan Kaya, Bizim için esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahdr. Bunun için gece gündüz çalyoruz, çalmaya da devam edeceiz. Bir taraftan terörle mücadele ederken, dier yandan da terörün bugüne kadar bu bölge insanna verdii zararlar yok etmeye gayret ediyoruz dedi.

Van Valisi Zorluolu ve Edremit Kaymakam çiçeklinin konumalarnn ardndan eserlerin toplu açl yapld.

ti önlemek amacyla muhtar ve imamlara seminer verildi.

Kadna yönelik iddeti ve erken yata evliliin önüne geçirilmesi için Diyarbakr Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce Bismil ve çnar ilçelerindeki imam ve muhtara seminer düzenlendi. lçe jandarma komutanlklarnda görevli kadn askerlerinin de sunum yaptklar seminerde, kadna yönelik iddeti douran olumsuz tutum ve davranlarn ortadan kaldrlmasnn yan sra erken yata evliliin nedenleri ve dourduu sonuçlar muhtar ve imamlara anlatld.

Kadna yönelik iddetle mücadelenin çok yönlü ve bütüncül bir yaklam ve toplumun tüm kesimlerinin mücadelesini gerektirdiini anlatan Diyarbakr Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünde görev yapan uzmanlar seminerde, iddetin türleri, iddetin kadnlar ve çocuklar üzerindeki etkileri ve iddetle mücadele mekanizmalar üzerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Programda, kolluk kuvvetlerinde görevli personel tarafndan da 6284 sayl Kanun çerçevesinde kadna yönelik iddetle mücadele ve erken yata evliliin önlenmesi amacyla yaplan çalmalar anlatld.

Ana Sayfaya Git