Bakan Kaya'dan, erken yaşta evlilikleri bitirme sözü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya "Önce Türkiye ortalamasını düşüreceğiz sonra sıfırlayacağız. Bu, eğitimle olacak"

Haberler 09.10.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiyede erken yata evlilikleri sona erdirmeleri gerektiini belirterek, Önce Türkiye ortalamasn düüreceiz sonra sfrlayacaz. Bu eitimle olacak. dedi.

Kaya, Erken Yata ve Zorla Evliliklerle Mücadele Ulusal Eylem Plan ve Strateji Belgesini tamamladklarn anmsatt.

Erken yata evliliklerin önüne geçebilmek için çalmalarn devam ettiine iaret eden Kaya, özellikle bu evliliklerin youn görüldüü 8 ilde pilot uygulamaya geçildiini bildirdi.

BOANMALARDAK ARTI

Kaya, Arya austos aynda bir ziyarette bulunduunu, burada erken yata evliliklerin yüksek olduunu görünce pilot il olarak ele aldklarn anmsatt. Kaya, bütün il müdürlüklerini, bakanln payda olabilecei kurumlar çararak, bir toplant yaptklarn, Arnn özelinde çalmaya baladklarn anlatt.

Daha sonra pilot olarak 8 ile bunun yayldn aktaran Kaya, valiliklerde, Milli Eitim Bakanl, Dinayet leri Bakanl ve dier paydalarla çalmalara baladklarn belirtti.

Önce Türkiye ortalamasn düüreceklerini, sonra sfrlayacaklarn vurgulayan Kaya, Türkiyede erken yata evlilikleri bitirmemiz lazm. Bu eitimle olacak. Arda kz çocuklarn okula yazdryorlar ama devam etmiyorlar. O devamn salanmas lazm. Eitim destei veriyoruz, desteklerde devam takibi önemli. Bunu yapacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git