Bakan Soylu: Örgüte katılım parmakla sayılır hale geldi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye, terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlüdür ve bilmenizi istiyorum ki, sona yaklaşmıştır. Örgütün şehir yapılanması tamamen çökertilmiştir. Örgüte katılım, parmakla sayılır hale gelmiştir. Artık bu yoldan dönüş yoktur" dedi.

Haberler 22.03.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Eruh lçesinde yeni göreve balayan 110 güvenlik korucusu için lçe Jandarma Komutanlnda düzenlenen yemin töreni çileri Bakan Süleyman Soylunun katlmyla gerçekleti. Törende konuan Bakan Soylu, terörle mücadele konusuna deinerek, nevruzlarn daha güzel baharlar müjdelediini, buna inandklarn ve terör sorununda devlet- milletle birlikteliinin salandn söyledi.

PKKnn bir etnik kimlik meselesi olmadn, Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre kar bir irade koyduunun göstergesi olduunu dile getiren Bakan Soylu, unlar söyledi:

Güvenlik koruculuu sadece silahl insan saysn artrmaya yönelik proje deil, koruculuumuz bir kardelik projesidir. Yeni imkanlar sayesinde korucularn imkanlarn daha da güçlendirilecektir. Cumhurbakan ve Babakann talimatyla koruculuk kurumsal bir yapya kavutu. Özlük haklar rehabilite edildi. Koruculara operasyonlarda ek tazminat alma imkan saland. Operasyonlarda korucular asker ve polisle ayn silah ve teçhizat kullanyor. Bu önemli bir imkandr. Korucularmzn tek bir yere balanmas, i ve ilemlerinin tek bir yerden salanmas için çileri Bakanl bünyesinde Korucular Daire Bakanln kurduk. 41.5 ya olan korucularmzn ortalamasn alm olduumuz kararla 45-50, 50-55 ya korucularmz istee bal bir ekilde emekli etmek suretiyle 32 yaa, yani daha genç olanlarn da tecrübelerinden istifade edebilecek bir ya ortalamasna çekmi oluyoruz. Aldmz ek kadrolarla güvenlik korucularmzn saysn artrdk. Artk güvenlik korucularmz daha güçlü ve teknik açdan daha güçlü imkanlara sahiptir. nallah bu admlarmz artarak devam edecektir.

ÖRGÜTE KATILIM PARMAKLA SAYILIR HALE GELD

Bakan Soylu, Dou ve Güneydou illerini terörle anlr halden kurtarmak zorunda olduklarn ifade ederek, nann Türkiye terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç olmad kadar güçlüdür ve bilmenizi istiyorum ki, sona yaklamtr. Evlatlarmz adm adm bu hainleri takip etmektedir. Bütün inlerine girilmitir, örgütün ehir yaplanmas tamamen çökertilmitir. Da yaplanmasnda da girilmez denilen bütün operasyon merkezlerine girilmektedir. Maddi kaynaklar neredeyse kurutulmutur. Örgüte katlm, parmakla saylr hale gelmitir. Artk bu yoldan dönü yoktur diye konutu.

MTNGTE KONUTU

Törenin ardndan Bakan Soylu, Eruh lçe merkezinde meydana 16 Nisan referandumu için düzenlenen mitinge katld. Konumasnda CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu hedef alan Süleyman Soylu, unlar söyledi:

imdi, Klçdarolu diye birisi var, yalan mdr, essah mdr, böyle bir adam. Güya Türkiyeyi yönetmeye talip olmu. Milletin önüne çkacaksn, hiç olmazsa bir oku da çk. Ama alm tabii yalanlaryla beraber bu ülkeyi birbirine sokmaya, bu ülkenin önünü engellemeye alm. Klçdarolu, Eruha geliyor mu? Gelebilir mi acaba? çok fazla hayr söylemeyin bunu da yanl anlar, biz evet diyelim. SSKy batrd diye sesler duydum, bir ey diyeyim, sadece SSKy batrmad, CHPyi de batrd. Ama merak etmeyin 16 Nisan akam referandumda siz sandklar patlattnzda, Kemal Klçdarolunun peine tenekeyi takar, gönderirler. çileri Bakan Süleyman Soylu, Eruhtaki ziyaretinin ardndan Siirte geçerek, çeitli programlara katld.

Ana Sayfaya Git