Bakan Soylu: Savaş, bir mücadele aracıdır; ama uyuşturucu, mücadele aracı değildir

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bugün bazı Avrupa ülkelerinde, uyuşturucu alımının ve kullanımının yasak olmadığını belirterek, "Uyuşturucuyu kitabına uydurmuşlar ve vicdanlarını susturmuşlar; ama işin farkındalar. Savaş, bir mücadele aracıdır.

Haberler 28.04.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, Ankaradaki Vilayetlerevinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Deerlendirme Toplantsna katld. Bat medeniyetinin, kendi ürettii ölümcül sentetik uyuturucularn Douya akmasna seyirci kaldn söyleyen Bakan Soylu, Türkiye, dousunda yer alan ülkelerde üretilen afyon ve türevlerin ülkemize ve Batya, Avrupada üretilen sentetik uyuturucu ve onlarn türevlerininse ülkemize ve Körfez ülkelerine transferinde önemli bir kavakta yer almaktadr. Douda ekimi yaplarak, üretilen uyuturucunun Batya ve dünyann deiik yerlerine datlmasna terörü finanse etmek uruna göz yuman Bat medeniyeti, kendi laboratuvarlarnda ürettii ve daha ölümcül olan sentetik uyuturucularn da Douya akmasna seyirci kalmaktadr diye konutu.

UYUTURUCUYU KTABINA UYDURMULAR VE VCDANLARINI SUSTURMULAR

Uyuturucunun, dünyann geleceini katlettiini belirten Bakan Soylu, Bugün baz Avrupa ülkelerinde, uyuturucu alm ve kullanm yasak deildir. Kendilerince birtakm özgürlük gerekçeleri uydurmular ve bu özgürlük gerekçelerinin etrafnda yürüyorlar. Aslna bakarsanz, uyuturucuyu kitabna uydurmular ve vicdanlarn susturmular; ama iin farkndalar. çünkü sentetik uyuturucuya gelince onu srarla Douya pazarlyorlar; çünkü sentetik uyuturucu ölümcül, kullanm halinde de geri dönüü büyük oranda mümkün deil. Sava, bir mücadele aracdr. Terör de bir mücadele aracdr ve acmasz bir mücadele aracd ama uyuturucu, bir mücadele arac deildir. Uyuturucu, dünyann geleceini katletmektir dedi.

TÜRKYEDE SENTETK UYUTURUCU MADDELERNN GÖRÜLMESNDE BÜYÜK ARTI YAANDI

Uyuturucu tehdidinin engellenmesi amacyla devletin ciddi bir gayret içinde olduunu vurgulayan çileri Bakan Soylu, unlar söyledi:

Son yllarda, tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de sentetik uyuturucu maddelerinin görülmesinde büyük bir art yaanmaktadr. 2016 ylnda, güvenlik birimlerimiz tarafndan gerçekletirilen 31 bin 231 uyuturucu operasyonunda, yaklak 1 ton sentetik uyuturucu ve 17 milyon sentetik tablet ele geçirilmitir. Birimlerimizce, 2015 ylnda piyasa deeri 2.6 milyar lira olan uyuturucu madde yakalanmas yaplrken, 2016 ylnda da bu rakam 7.7 milyar lira olmutur. Ülkemizin uyuturucuyla mücadelesindeki bu baarlarna uluslararas raporlarda da yer verilmitir. Nitekim 2016 Dünya Uyuturucu Raporunda, 2014 ylnda dünya genelinde yakalanan eroinin yüzde 16snn Türkiyede yakaland ifade edilmitir. Yine 2016 Avrupa Uyuturucu Raporuna ise 2014 ylnda Avrupada ele geçirilen 6.1 milyon ecstacy tabletin 3.6 milyon adedinin, yani yarsndan daha fazlasnn tek bana Türkiye tarafndan yakaland da belirtilmitir. Ülkemizde uyuturucuyla mücadeleci kurum ve kurulularca bu alanda yürüttükleri faaliyetlerle ilgili olarak yaplan harcamalar, her yl kamu harcamalar ad altnda hesaplanmaktadr. Bu kapsamda, 2016 ylnda tüm mücadeleci kurum ve kurulularca toplam 721 milyon 885 bin 443 lira harcanmtr. Tüm bu yatrmlarmzn olumlu sonuçlarn da 2017 ylnn ilk 4 aylk verilerine baktmzda net bir ekilde görmekteyiz

Ana Sayfaya Git