Bakan Soylu'dan 'dijital mecralarda vesayet' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dijital mecralardaki hegemonyayı siyaset kurumunu egemenlik altına almaya çalışan bir sistem olarak gördüğünü söyledi. Soylu, "2020 yılında sosyal medyada toplam 22 bin hakaret aldım. Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir şeyle karşılaşılabilir mi? Bunun oluşturulan bir iklim sonucu meydana geldiğini ve bunun bir vesayet olduğunu iddia ediyorum" dedi.

Haberler 13.02.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda konutu. Bakan Soylu, siyaset kurumunun önemli olduunu, bu nedenle her sistemde siyaset kurumunun hep vesayet

altna alnmaya çalldn söyledi. Soylu, yeni ortaya çkan bu dijital mecralardaki hegemonyay devletlerden ziyade siyaset kurumunu egemenlik altna almaya çalan bir sistem olarak gördüünü kaydederek Kendi içimizde bu tartmalar yaplabilir, yaplsn devam etsin, bunun bir zarar yok. Ama bizden daha önemli ve büyük güçler var bu mecralar elinde tutan, bu musluun banda olan güçler var ve bu güçler burada oluturduklar, oluturacaklar iklimlerle birlikte bir vesayet mekanizmas elde ediyorlar. Bunun farkndayz veya deiliz. Sistematik bir ekilde siyaset kurumunu ve devleti yönetenlerin üzerine bu süreçte gelindi; ama benim öngörüm çok daha fazla gelinecek. Bunun yeni bir vesayet süreci olduunu ifade etmek isterim diye konutu.

BÖYLE BR EY OLABLR M?

Bakan Soylu, sosyal medyada kendisine yönelik hakaretlere dikkat çekerek, 2020 ylnda sosyal medyada toplam 22 bin hakaret aldm. Ben stanbulda suçun önemli olduu bir mahallede büyüdüm; Sargül mahallesi dediiniz zaman stanbulda belli bir mahalledir. Bunun içinde ben az açlmam küfürler duydum. Hayatmda hiç ey yapamadm küfürlerle kar karyaym sosyal medyada ve ben çileri Bakanym. Biz bunu keyif için yapmyoruz, böyle bir ey olabilir mi, böyle bir eyle karlalabilir mi? Bu böyle katlanlabilir bir i deildir. Bunun oluturulan bir iklim sonucu meydana geldiini ve bunun bir vesayet olduunu iddia ediyorum ifadelerini kulland.

ÖZGÜRLÜK VE ADALET KARI KARIYA GELMEZ

Bakan Soylu, imdi tehlikeli bir ey daha yapldn vurgulayarak, ki tehlike var; özgürlük ile adaleti kar karya getirmek bir insanlk suçudur. Bunu çok net söyleyeyim. Özgürlük ve adalet kar karya gelemez. Özgürlük ile güvenlik parametresini dünya yanl deerlendiriyor. Güvenlik özgürlük için vardr, özgürlük güvenlik için yoktur. Bunu çok net söyleyeyim; ama bir bakasnn alanndaki özgürlüe müdahale etmek de esas itibaryla bir adalet meselesidir, hakkaniyet meselesidir dedi.

MUSLUUN BAINDAK HER EY YAPABLR

Twitterdan Facebooka, bu tür mecralarla çok uzun zamandr ilgilendiine dikkat çeken Soylu, Her ey yaplabilir bu mecralarda. Musluun bandaki kii her eyi yapabilir. imdi, WhatsApp neyin derdine dütü? Ben sizin verilerinizi izleyebilirim, izleme imknna sahip olabilirim derdine niçin dütü? Acaba geçmite brakt izlerden korkmasnn sonucu olabilir mi? Yani WhatsAppn çözüm dosyalarnn kaç milyon dolara dünyada elden ele deitiini hepimiz duyuyoruz, biliyoruz, yayoruz, görüyoruz. imdi, bu bizde yok; ama bu bir tekel oluturuyor ve bu tekel etkili bir sonuç oluturuyor. Ben, bunun bir vesayet oluturduu kanaatindeyim. Bu yaadmz da daha iin banda olduumuzu düünüyorum. Yani dönem dönem petrolü nasl kullanmlarsa, dönem dönem dier unsurlar nasl kullanmlarsa, insan gücünü kölelikte nasl kullanmlarsa bugün de bunu kullanacaklar, kullanmaya devam edecekler düüncesindeyim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git