Bakan Yanık: İstanbul Sözleşmesi tek başına sebep olamayacağı gibi tek başına ortadan kaldırmaz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kendisi hakkında, 'Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıktıktan sonra şiddet azaldı gibi korelasyon (olasılık kuramı) kurduğu' iddialarına ilişkin, "İstanbul Sözleşmesi'nin sadece metin olduğunu, tek başına sebep olamayacağı gibi tek başına ortadan kaldıramayacağını söyledim. Arkasında duramayacağım tek konuşmam yoktur, yeter ki çarpıtmayın" dedi.

Haberler 13.12.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Deryan Yank, TBMM Genel Kurulunda Bakanln 2022 yl bütçesi üzerine konutu. Bakan Yank, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünde uyuturucu ilaç bulunmas ile ilgili muhalefetten gelen eletiriyi anmsatarak Hasan Baltac, Bakanln uyuturucu üssü olduu yönünde akla ziyan bir iddiada bulundu. Kendisine soru önergesi gönderdikten sonra açklkla cevap verdik. Gerekli disiplin ilemleri yaptm. Hassasiyetimiz çok açk. Bamllk gibi özellikle madde bamll gibi ciddi meseleyi tahfif ederek konumay zül kabul ediyorum. Sanki bamllkla hele uyuturucu bamll gibi meseleyle mücadele edilmiyor gibi yanstlmas, konunun istismar edilmesi yanl diye konutu.

442 BN SAHTE RAPOR DDASI DORU DEL

Bakan Yank, Saytayn, son üç ylda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan engelli olmayan 442 bin 309 kiiye, 11,6 milyar TL usulsüz ödeme yapld tespitindeki durumu u ekilde açklad:

Bunu defalarca açkladk. 697 milyar gibi ödeme yaplmas mümkün deil. Varsayalm ki dil sürçmesi, milyon diyor. 442 bin kiinin engelli raporu olmadan yardm yapld iddias doru deil. 442 bin kiinin engelli raporu var. Vatanda bütün evraklarn teslim ediyor. Biz gerekli ödemeleri temin ediyoruz. 2006 ylndan beri biz fiziksel olarak alyor ve ödemelerini yapyoruz ancak e-Rapor sistemi 2020 ylnda faaliyete geçti. Baz raporlar sisteme girmedi. ki bakanln arasnda fark olduu bahisle Saytay fark çkard. Ortada herhangi bir ihlal yok. Fazla bir ödeme yok. Dorudan doruya engelli olan, engellilii tespit edilmi vatandalarmza ödediimiz.

STANBUL SÖZLEMES TEK BAINA SEBEP OLAMAYACAI GB TEK BAINA ORTADAN KALDIRMAZ

Bakan Yank, kadna yönelik iddetle ilgili tolere edilebilir dedii iddialarnn doruyu yanstmadn söyleyerek öyle konutu:

O komisyonda bütün milletvekilleri vard. Kimsenin itiraz etmedii, gayet iyi anlad, bir hafta sonra yine geldiimde eletirmedii bir konumay çkarmak. O bende tutmaz. 25 senedir benim ömrüm iddetle mücadeleyle geçiyor. iddetten bahsedenler; Diyarbakr Annelerine bakacak, Kandilde 9 yanda çkarlan çocuklara bakacak. iddeti konuacak en son grup sizsiniz. Burada tutmaz. Bizim ne söylediimiz açk. stanbul Sözlemesinden çktktan sonra iddet azald gibi korelasyon kurduumu söyledi. Bizatihi bu korelasyonun yanl olduunu ifade ettim. stanbul Sözlemesinin sadece metin olduunu, tek bana sebep olamayaca gibi tek bana ortadan kaldramayacan söyledim. Arkasnda duramayacam tek konumam yoktur. Yeter ki çarptmayn. 20 yldr kadnlarn siyasette, sosyal hayatta, günlük hayatta varln destekleyen iktidar var.

Ana Sayfaya Git