Bakanı bile dolandırdılar

Dolandırıcılık mağduru eski Bakan Aytekin'den vatandaşlara uyarı "Vatandaşların çok uyanık ve dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Bana önce şehitlerden bahsettiler. Tabi FETÖ'den de bahsettiler. Yani 'onlar bu memleketi soyuyor' dediler"

Haberler 20.12.2019 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirdada dolandrclk maduru olan eski çevre Bakan Fevzi Aytekin, vatandalar telefon dolandrclna kar dikkatli olmalar konusunda uyard.

Aytekin, gazetecilere yapt açklamada, dolandrclk olaynda bana gelenleri anlatt.

Eski Bakan Aytekin, baz örgütler tarafndan bankadaki altn ve paralarnn alnp yerlerine sahtelerinin konulduunu, kendisine suçlularn bulunmas için yardmc olunaca noktasnda telefon edildiini söyledi.

Dolandrclarn insan ikna edici üslupla konuup kandrdklarn anlatan Aytekin, Biz emniyette altn ve paralarn hakikilerini size vereceiz, siz çantanz alp gideceksiniz ama çantayla beraber gelin. Dünyann her yerini gezmi, ülke için uluslararas anlamalar yapm Fevzi Aytekini böyle tongaya düüreceklerini düünmedim. nsan kandrabilecek bir üslupla bahsediyorlar ve dolaysyla bizi de maalesef bu karambolün içerisine aldlar. dedi.

Dolandrclarn tuzana düüp istediklerini yerine getirdiini ifade eden Aytekin, banka kasasnda bulunan ziynet eyalarn alp belirttikleri adrese gittiini ve dolandrldn ifade etti.

Vatandalar bu tür dolandrclk durumlarna kar uyank olmaya davet eden Aytekin, unlar kaydetti:

Vatandalarn çok uyank ve dikkatli olmalarn istirham ediyorum. Bana önce ehitlerden bahsettiler. Tabi FETÖden de bahsettiler. Yani onlar bu memleketi soyuyor dediler. Yan kesiciler ortada dolayor. Bunlara kanmamak lazm. Kafam toplayp bu adamlar hemen emniyete bildirip aldanmadan bu ii bitirmem gerekirdi. O yüzden ben kendimi suçlu hissediyorum.

Benim gibi tecrübeli topluma mal olmu bir insan yapmamas gerekirdi ama yaptk maalesef. diyen Aytekin, u ifadeleri kulland:

nsanlarmzn çok uyank olmalarn rica ediyorum. Maduriyetimiz daha giderilmedi. Tabi onu emniyet benden daha iyi biliyor. Belki savclk bizi çaracak, orada sorar. Ya da mahkemeye çkacaz orada belirlenecek. Ama ben umudumu yitirmedim. Emniyetimizi de tebrik ediyorum. Tamamn da olmasa bir ksmn bulacaklarn tahmin ediyorum. 400-500 bin lira civarnda zararmz oldu.

- Olay

Eski çevre Bakan Fevzi Aytekini arayan B. Ünlü ve F. Cokun, kendilerini hakim ve savc olarak tantp FETÖ ve PKK terör örgütlerinin, hesaplarndaki para ile altnlar bozdurup yerlerine sahte para koyduunu iddia etmi, kendisine yardm edeceklerini söyleyip Aytekinin bankadaki altn ve paralarn almt.

üphelilerden Ünlü, Kocaelinin zmit ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tantp bir kadn dolandrmaya çalrken gözaltna alnm ve tutuklanmt. Dier üpheli Cokun da stanbulda yakalandktan sonra çkarld mahkemece tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git