'Baklavada fıstık yerine kullanılan ıspanak ve bezelyeyi ayırt etmek zor'

Gıda Mühendisi Ali Manavoğlu, "Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünler yeşil rengi nedeniyle ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Bunu ayırt etmek çok zor" dedi.

Haberler 06.06.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde Ispanaktan Antep Fst yapmnn anlatld video, sosyal medyada gündem oldu. Videoda spana farkl ilemlerden geçirildikten sonra antep fst görünümüne getirilip, baklavann

Gda Mühendisleri Odas Antalya ube Bakan Manavolu, baklavada fstk yerine yeil renkli sebzeler kullanldn ve bunu ayrt etmenin çok zor olduunu söyledi. Taklit ve tai olaylarnn videolarla merulatrlmasnn doru olmadn söyleyen Manavolu, Geçen günlerde sosyal medyada çkan videoda bir kii spanaktan sanki fstkm gibi bir görüntü elde ediyor. Bunu da fstkl baklavaym gibi tüketiyor. Büyük firmalar bunlara çok dikkat ediyor. Ancak baz firmalar bu ürünleri ucuza mal edebilmek için bu tarz yöntemlere bavurabiliyor. Videolarla böyle hilelerin merulatrlmas normal deil diye konutu.

Tatl üreticilerinin fstn stoklanmas ve fiyatndan dolay fstkl baklava üretmeyeceklerini açkladn da hatrlatan Manavolu, u an fstkl baklavann fiyat 250 liraya kadar ulayor. Baz yerlerde bu fiyat 80 liraya kadar düüyor. Fstn kilogram fiyat bu kadar artmken, uygun fiyatl

Taklit ve tai içeren ürünlerin listesini bakanln daha sk yaynlamas gerektiini belirten Manavolu, sözlerini öyle tamamlad:

Baklavada fstk yerine yeil renkli sebzeler, bezelye, spanak gibi ürünler kullanlabiliyor. Bu ürünlerin yeil renginden faydalanarak, ufalanp fstkm gibi satlabiliyor. Bunu ayrt etmek çok zor. erbetle birlikte tüketilirken fstk tad geride kalabiliyor. Tüketicinin bunu açp, bakp anlamas çok zor. Araya az miktarda Antep fst koyulduu için anlamak zorlayor.

Ana Sayfaya Git