Bal Festivali hazırlıkları

Bingöl’de, 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde yapılması planlanan Bal Festivali ile ilgili hazırlıklar başladı.

Haberler 28.06.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehr-i Bal Bingöl Festivali deerlendirme ve hazrlk toplants Vali Kadir Ekinci Bakanlnda l Özel daresinde yapld. Toplantya Vali Ekincinin yan sra Belediye Bakan Erdal Arkan, Vali Yardmcs Yusuf Gemici, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ramazan Solmaz, BNTSO Bakan Mahmut Ayas, l Tarm ve Orman Müdürü Burhan Bahadr, FKA l Koordinatörü sa Telimen, l Kültür ve Turizm Müdürü Kasm Barman ve Arclar Birlii Bakan Can Üzer katld.

Toplant l Kültür ve Turizm Müdürü Kasm Barman tarafndan ehr-i Bal Bingöl Festivali ile ilgili taslak bilgilerini içeren sunum ile balad. Barman, 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde yaplacak olan Bal Festivali ile ilgili olarak yaplmas planlanan etkinlik bilgilerini komisyon üyeleri ile paylat.

Bal Festivali hazrlklar

Vali Kadir Ekinci, ehr-i Bal Bingöl Festivali ile Bingöl Baln daha geni bir yelpazede, ulusal ve uluslararas alanda tantmak istiyoruz. Bunun için farkl kurumlarla el birlii ve hedef birlii içinde ilimize yakr bir etkinlik için hazrlk ve deerlendirme süreci yayoruz. Hazrlanan taslak ile ilgili olarak çalmalarmz devam edecektir ve süreç olgunlatnda bunu kamuoyu ile yeniden paylaacaz inallah. Bingöl balnn üretimi, tantm, pazarlanmas ve sürdürülebilirlii ile bunun oluturaca art dsallk gibi konular açsndan imdiden festivalin hayrlara vesile olmasn diliyorumifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git