Balcı engellilerle buluştu

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla valilik tarafından düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşlarımız ile bir araya geldi.

Haberler 06.12.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaymakam Balc, engelli vatandalara toplumsal yaamda etkin bir ekilde yer alabilmeleri ve frsat eitliinden yararlanmalar salamak amacyla tam destek vereceklerini belirtti. Kayapnar Belediyesinin engellilere yönelik hizmetleri ile ilgili bilgi veren Balc, engellilerin ve ailelerinin yaamlarn kolaylatrmak için 2 adet Engelsiz Yaam Merkezinde çeitli kurslar verildiini ve etkinlikler düzenlendiini ifade etti.

ENGELLLERLE BULUTU

Engelli vatandalarn eitimi ile ilgili l Valilii, Büyükehir Belediyesi, Kayapnar Belediyesi ve Milli Eitim Müdürlüü tarafndan 2018 ylnda ilçede yaplmas planlanan yatrmlara da deinen Balc, otistik çocuklara okul, engelli çocuklara anaokulu, hafif dereceli engeli çocuklara meslek okulu, orta ve ar dereceli engelli çocuklar için meslek okulu, iitme engelli çocuklara lise ve meslek lisesi, görme engelli çocuklara lise, iitme ve görme engelli örencilere pansiyon projelerinin hayata geçirilerek, dezavantajl vatandalarmzn eitimi ile ilgili tüm engellerin ortadan kaldrlacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git