Baldız cinayeti

Kayseri'de, 16 yaşında kaybolan ve 12 yılın sonunda cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Filiz Karadavut'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan enişte Umut Çakırer'e (38) verilen ömür boyu hapis cezasına yapılan temyiz başvurusunu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi esastan reddederek, verilen cezayı onadı.

Haberler 18.11.2019 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kocasinan ilçesine bal Fevziçakmak Mahallesinde, 17 Eylül 2006da evinden ayrlan Filiz Karadavuttan bir daha haber alnamad. Filiz Karadavut dosyas, 12 yl aradan sonra tekrar açld. Emniyet Müdürlüü Kayp ahslar Büro Amirlii ekipleri, Karadavutun, en sonra 19 Eylül 2006 tarihinde öleden sonra inaat iiyle uraan enitesi Umut çakrer ve ablas çidem çakrerin yanna gittiini belirledi. 6 aylk takibin ardndan gözaltna alnan çakrer, sorgusunda, baldzn iple boarak öldürdüünü, cesedini ise Yuval Mahallesindeki maaraya gömdüünü itiraf etti. Bölgede i makineleriyle yaplan aramada, cansz beden bulunamad.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Umut çakrer, çkarld mahkemece tutukland. çakrer hakknda, Kayseri 5inci Ar Ceza Mahkemesinde, çocuu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ile hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan dava açld. Umut çakrer, tutuklu yargland davann geçen 11 ubatta görülen karar durumasnda, çocuu kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasna çarptrld.

YEREL MAHKEMENN KARARI YERNDE BULUNDU

Kararn temyiz edilmesinin ardndan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2nci Ceza Dairesi temyiz bavurusunun esastan reddine karar verdi. Mahkeme kararnda, usule ve esasa ilikin herhangi bir hukuka aykrln bulunmad, delil ve ilemlerde herhangi bir eksikliin olmadn ve ispat bakmndan deerlendirmenin yerinde olduu belirtilirken, istinaf bavurularnn esastan reddine karar verildi. Temyiz bavurusunun esastan red edilmesinin ardndan mahkeme, sank Umut çakrere verilen ömür boyu hapis cezasn onad. Kararn yeniden temyiz edilmesinin ardndan dosya Yargtaya gidecek.

Ana Sayfaya Git