Balıklıgöl hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor

Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarından birisi olan Balıklıgöl, hafta sonunu fırsat bilen Şanlıurfalılar ve ziyaretçiler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Haberler 31.07.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hz. brahimin atee atldnda dütüü yer olarak bilinen Balklgöl, hafta sonunu frsat bilen anlurfallar ve ziyaretçiler tarafndan ziyaretçi aknna uruyor.

Tarihi Balklgöle gelen Urfallar ve ziyaretçilerin bir ksm gölgelikte dinlenirken, bir ksm da balklara yem atarak, Balklgölde bulunan türbelerde dua ediyorlar.

Almanyann Berlinden kentinden, memleketi anlurfaya geldiini belirten Sami Yapc, her sene mutlaka Balklgölü ziyaret ettiklerini ifade etti.

Yapc, Tarihi mekn çok güzel. Temizlii falan houma gidiyor. Ama sadece park sorunu var. Güzel yani. Doduumuz memleketimiz gelimi, güzellemi. Her sene bunu hissediyoruz. Görüyoruz. Daha da gelimesini arzu ediyoruz. nsanlarn güven kayglar falan biraz eksiklik var ama u anda güzel, houmuza gidiyor. Ailecek gelmeyi istiyoruz ve her sene geliyoruz. dedi.

Tarihi Balklgölün çok güzel olduunu ifade eden ancak park sorunu yaadklarn söyleyen Mehmet emin Akarslan ise park sorununa da bir çözüm bulunmasn istedi.

anlurfann tarihsel bir ehir ve peygamberler diyar olmas nedeniyle dünyann dört bir yanndan ziyaretçi çektiini söyleyen Akarslan, anlurfa misafirperver bir ilimiz ama gelen misafirlere yeterli cevap verilmiyor; eksiklikler var. Turiste kapal, turizme kapal bir ehir. Burada otelcisi, lokantacs çok kazanç salayamyor. Yurt dndan bir uçak Gaziantepe 200 Euroya geliyorsa, anlurfaya 500 Euroya geliyor. stanbuldan, Gaziantepe 100 TLye geliyorsa; buraya 300 TLye geliyor. Tabi bu da turizmin belini kryor. nsanlar gelmek istemiyorlar. ifadelerini kulland.

Balklgölün tarihi olarak çok güzel bir mekn olduunu belirten Necip Yapc ve Mehmet Erdir, anlurfann gezilmesi ve tarihinin örenilmesi gerektiini ifade ederek, herkese Balklgölü ziyaret etmeleri tavsiyelerinde bulundular. (LKHA)

Ana Sayfaya Git