Balistik koruyucu!

Güvenlik güçleri için yeni balistik koruyucu kalkanlar geliyor

Haberler 03.09.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin savunma sanayisi, sahadan gelen talepler dorultusunda güvenlik güçleri için yeni koruyucu ekipmanlar gelitiriyor.

Güvenlik güçlerinin talepleri dorultusunda tehlikeli bölgeler ve scak temaslarda yakn koruma için kullanlan kalkanlara yönelik yenilikçi çözümler 15inci Uluslararas Savunma Sanayii Fuarnda (IDEF 2021) tantld.

Nurol Teknoloji Pazarlama Uzman Yardmcs Ali Akdeniz, gelitirdikleri ileri teknik balistik malzemelerle modüler ve çeitli konfigürasyonlarda balistik koruyucu ekipmanlar yaptklarn söyledi. Akdeniz, bu kapsamda balistik seramii üretip pazarladklarn ve bunlar kullanarak personel, araç ve yapsal balistik koruma ürünleri ürettiklerini ifade etti.

Son dönemde yaptklar çalmalarla bir dizi yenilikçi ürün gelitirdiklerini anlatan Akdeniz, modüler korugann (MODKOR) mevzilenme alanlarnda modüler yapsyla balistik koruyuculuk saladn, kalkan tayc sisteminin kalkann arln hafiflettiini, mini kalkann ise zorlu görev bölgelerine rahatlkla ve güvenle girilmesine imkan verdiini bildirdi.

En üst seviye koruma salayan, zrh delici mühimmat tutabilen bir kalkann yaklak 26 kilogram olduu bilgisini veren Akdeniz, öyle konutu:

26 kilogramlk kalkan personel tamakta zorlanyor, merdiven çkp inemiyor. Ayn kiiye kalkan tayc sistemi giydirip kalkan baladmzda merdivenleri rahatlkla çkabiliyor, inebiliyor. Sistem 3 kilogramdan daha hafif ve kalkann tüm yükünü ortadan kaldryor. Elleri tamamen serbest brakyor. Önemli bir inovasyon. Personel için ellerin ne kadar kullanlabildii önemli. Sistem, elleri rahatlatyor, arlktan kurtaryor. Böylece kalkan istenildii kadar ileri noktalara tanabiliyor. Zorlu operasyonlarda hem kalkanla balistik koruma salanyor hem de personel aktif halde kendini koruyabiliyor.

ASKER VE POLS BRMLERYLE STARE SONUCU ÜRETLD

htiyaç üzerine çözüm üretmenin kendileri için çok önemli olduunu vurgulayan Akdeniz, MODKORun asker ve polis birimleriyle yaplan istiareler sonucunda ortaya çktn söyledi. Akdeniz, Burada uzun aylar boyunca ürün gelitirme çalmalarmz oldu. Zorlu bölgelerde yapsal korumay salayacak, rengiyle kendini kamufle edecek bir ürün olmadn tespit ettik. En zorlu engebeli arazide olsun, çat görevlerinde olsun istenilen ekilde, istenilen konfigürasyonda kullanlabilecek bir yap gelitirdik. leri teknik malzeme üreticisi olduumuz için istenilen kalnlk, koruma ve arlkta çözüm gelitirebiliyoruz. MODKORun en önemli özellii istenilen bölgeye kurulabilmesi, istenilen büyüklük ve kapasitede kullanlabilmesi. dedi.

Mini kalkann da güvenlik güçlerinin ihtiyaçlar ve kendileriyle yaplan ürün gelitirme toplantlarndan ortaya çktn belirten Ali Akdeniz, Mini kalkan, çok dar ve zorlu bölgelere büyük, ar kalkanla girmemek, sadece hayati organlarn korumasn artrmak ihtiyaçlaryla dodu. Modüler çözümlerle koruma seviyesini artrp, kalkann arln, büyüklüünü deitirebiliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git