Balon turizmi başladı

MARDİN'de balon turizmi, düzenlenen törenle başladı. Sıcak hava balonlarının hizmete girmesiyle Mardin'de turist sayısının 5 milyona çıkarılması amaçlanıyor.

Haberler 06.04.2019 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik ve Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen proje kapsamnda Mardinde scak hava balonlar hizmete girdi. Kapadokya ve Pamukkaleden sonra Mardinde balayan balon turizmi için Cumhuriyet Meydannda tören düzenlendi. Scak hava balonlarna Mardinliler ve kentte bulunan turistler youn ilgi gösterdi. Uçua katlan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, 5 milyon turist hedefi için çaltklarn söyledi. Yaman, Bunun altyap çalmalarn yapyoruz. Valilik olarak kentte balon turizmine izinleri verdik. Bugün startn verdiimiz uçan balonla da Mardini farkl etkinliklerle tantm olacaz. Sloganmz Yükseliyoruz Mardin. Bu, bütün rakamlarmz yükseltecek bir çalma. Gelen turist, kazanc, yatrm ve istihdam artracak dedi.

Kentte gelen turistlerin bu aktiviteden faydalanmalarn isteyen Yaman, huzurun devam için her türlü önlemi aldklarn ifade etti.

Scak hava balonu hizmeti veren firmann yetkilisi Ömer Kafkas ise uçularn hava koullarnn elverdii sürece yaplacan kaydederek, Bizim için çok heyecanl bir an. Genelde sabah erken saatlerde gerçekleiyor. Saat sknts yok. 20 kii havalanabilir. Bölgede güvenlik algsnn güzel olmas 3 milyon turizm rakamn yakalatt, hedef 5 milyon. Bunun için önemli bir ivme salayacak diye konutu.

YOUN LG

Mardinliler, tarihi evlerinin ve i yerlerinin teraslarndan balonlar ilgiyle izledi. yerinin terasndan balon uçuunu izleyen Hakan Kumaç, yeni hizmetin Mardinin tarihi ve mimari güzelliine bir güzellik daha kattn söyledi. stanbuldan Mardini gezmeye gelen Mehtap Durmaz da gördüü manzara karsnda çok ardn ve kentteki ilk balon uçuuna tanklk etmenin kendisini sevindirdiini söyledi. Abdurrahman Ektik de balon turizmi ile artk Mardine gelecek turist saysnda büyük art olacana inandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git